Над 70 деца участваха в Общинския плувен празник, посветен на 185 години от рождението на Васил Левски

Над 70 деца участваха в Общинския плувен празник, посветен на 185 години от рождението на Васил Левски – съобщават от пресслужбата на местната управа.

Плувната надпревара бе открита от заместник-кмета на Община Разград Хабибе Расим. Тя поздрави малките състезатели за усилията, които са положили за усвояване на този чудесен спорт. Припомни им и една от фразите на Апостола на Свободата, които са актуални и днес: „Нашата работа зависи от нашите усилия”. Пожела им успешен старт и достойно участие в състезанието.

В плувния празник, проведен в басейн „Мимоза”, участваха деца, преминали през обучения по плуване в три школи: към УСШ”Руси Бухтев”, начално обучение по плуване в хотелски комплекс „Вила Дела Роса” и в клуба по плуване „Триатлон-Далян“-Русе, който провежда занятия в закрития басейн на ОУ”Ив.С.Тургенев”-Разград.

Те се надпреварваха в два стила – свободен и бруст, в две дистанции според възрастта си – 25 или 50 метра. Ето имената на победителите: свободен стил до 2 клас Станислав Стоянов и Ния Дачева; 3-4 кл. – Никола Димитров и Изел Мухарем; 5-6 кл. – Кристиян Бочев и  Алейна Хюсеинова, 7-8 кл. – Кристиан Бочев и Алейна Ферхатова; 9-10 кл. – Никола Първанов и Хелин Али; 11-12 кл. Дуйгу Ферат; мъже: Росен Иванов, жени: Мевсин Махмудова; Бруст – Калоян Йотов и Мевсин Асанова.

Всички участници получиха от организаторите магнити с образа на Левски и думите му „Дела трябват, а не думи”, чаши с емблемата на състезанието и пакетче солети. Класираните до трето място се окичиха  с медали с лика на Апостола на Свободата, а от БЧК им подариха очила за плуване. Медалите и наградите на победителите връчиха: заместник-кметът Хабибе Расим, директорът на УСШ”Руси Бухтев” Цветан Танев, директорът на секретариата на ОС на БЧК-Разград д-р Милена Кехайова, главният експерт „Спорт” в Община Разград Валери Бойчев.

Общинският плувен празник се организира от Община Разград с партньорството на ОС на БЧК, ОУ„Васил Левски“, СК„Спорт за всички“, УСШ „Руси Бухтев“. Спонсори на състезанието са: Община Разград, „Млин 97“АД, „Агромаксинвест“ЕАД, „СЕМПЕ-2“, Агрохимконсулт 3“ООД.

Още снимки вижте ТУК.

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *