Над 600 нарушения по пътищата миналата седмица, а през тази – две специализирани полицейски операции

Пътна полиция

625 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 5 до 11 октомври 2020 г.- съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 586 фиша и 59 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори.

Установени са петима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Прекратена е регистрацията на 6 моторни превозни средства – при три от случаите причината е неправоспособност на водача, а при другите три – употреба на алкохол от страна на шофьора.

През изтеклата седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия с двама загинали и трима пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

Две специализирани полицейски операции се провеждат тази седмица от Пътна полиция. От 12 до 18 октомври върви организираната по линия на „ROADPOL“ операция „Товарни автомобили и автобуси“. Приоритет е контролът по спазване на максимално допустимата скорост, употреба на алкохол, проверка на тахографи, нарушения, свързани с ADR и заплатена такса за движение по пътната мрежа. От 9 до 15 октомври на територията на ОДМВР-Разград се провежда и операция „Скорост“. Засиленият контрол за спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряване на пътно-транспортната обстановка. През първите девет месеца на 2020 година, заради такива нарушения, са възникнали 25 тежки катастрофи с двама убити и 31 ранени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *