Над 60 служители в „Биовет“ си поставиха трета доза ваксина срещу COVID-19

На над 60 служители в „Биовет-Разград“ бе поставена трета доза ваксина срещу COVID-19 днес. Това стана на организирана от управата на фармацевтичния завод съвместно с Регионалната здравна инспекция акция. Ваксините постави мобилен екип от Центъра за спешна помощ.

Част от хората са си поставили първа и втора доза при личния лекар или в болницата, но повечето са участвали доброволно и в предходни кампании на дружеството. Те се организират както за улеснение на служителите, така и на здравните специалисти, кампаниите са част от ангажимента на управата на фирмата към здравето на служителите, а и на населението на региона – обясняват от ръководството на „Биовет“. Още от началото на пандемията на работниците в „Биовет“ се предоставят предпазни средства и дезинфектанти, дори когато те бяха дефицитни. По-късно „Биовет“ организира и дарителски акции в социални институции и лечебни заведения, а най-мащабните жестове бяха коледна и великденска дарителски акции през 2020 г. от по 4000 хранителни пакета.

Масовият интерес към акцията в „Биовет“ пък показва отговорността към своето и на околните здраве на служителите и доверието им в науката.

Над 30% от служителите ни са ваксинирани на различна фаза от ваксинацията – съобщи управителят на „Биовет“ Теменуга Газдова.

Преди поставянето на третата доза на служителите бе измерено кръвното налягане, обсъдена информация дали имат хронични заболявания и им бяха дадени съвети какво не трябва да се консумира непосредствено след ваксинацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *