Над 500 нарушения по пътищата на Лудогорието през миналата седмица

533 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 23 до 29 май 2022 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 499 фиша и 75 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са 8 шофьора, седнали зад волана след употреба на алкохол. При четирима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в един от случаите причината е неправоспособност на шофьора, в други четири от тях – употребата на алкохол и в два – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

В хода на специализираната полицейска операция, която се проведе от 21 до 31 май, са проверени над 1700 превозни средства. Установените случаи на шофиране след употреба на алкохол са 12. Най-високата засечена на дрегер стойност е 2,76 промила. 44-ма водачи са глобени за неизползване на обезопасителни колани, а други 50 – за неспазване на пътните знаци и маркировка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *