Над 500 нарушения по пътищата миналата седмица, санкционирали и трима пешеходци

543 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 13 до 19 февруари 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 481 фиша и 70 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение са санкционирани трима пешеходци.

Установени са шестима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При трима от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в три от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други два – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които двама души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 13 до 19 февруари се проведе специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL „Товарни автомобили и автобуси“. В хода на акцията са проверени 192 ТИР-а и 42 автобуса. При 13 от камионите са засечени нарушения, свързани с нередовни документи на превозното средство или на водачите. 25 са констатираните нарушения за скорост, а 9 – за неизползване на обезопасителни колани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *