Над 50 човека се записаха за вторите безплатни курсове по програмиране, срокът изтича на 16 март

Инициаторът на провеждането на безплатен курс по програмиране в Разград и основен лектор в обучението Емилиян Кадийски представи пред заместник-кмета на Община Разград Добрин Добрев резултатите и перспективите пред новата, но вече утвърдила се възможност пред младите хора от Разград. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Първото обучение е към финала си, то продължи 8 месеца с по 2 занятия седмично. Над 130 човека са проявили интерес към него, 52-ма са започнали курса, а на финала са около половината – 24. В други региони курса успяват да завършат около една трета от започналите го и в това отношение курсът в Разград е успешен – коментира Кадийски. Един от завършващите вече е започнал работа като програмист, а на седем от тях предстои включване в стажантска програма.

Вече започна подаването на заявления за втория безплатен курс по програмиране, това става на сайта на Дигитално общество-Разград. Кандидатстването е онлайн, включва представяне на автобиография, решаване на тест по английски език на базово ниво, както и задача, срокът за решаването на която е една седмица Курсовете ще стартират през април. Към 9 март подалите документи са над 50 човека, срокът за записване е 16 март.

Заместник-кметът Добрин Добрев поздрави г-н Кадийски за предоставянето на новата възможност за младите хора от Разград, които по този начин получават шанс за развитие в тази перспективна специалност и го увери, че има подкрепата на общинското ръководство  за реализация на добрите си идеи на територията на общината.

Заместник-кметът Добрин Добрев и Емилиян Кадийски обсъдиха и възможности за реализация на следващи инициативи на Дигитално общество-Разград.

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *