Над 400 нарушения по пътищата миналата седмица, започнаха и две специализирани полицейски операции

Пътна полиция

435 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 6 до 12 февруари 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 317 фиша и 61 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в шест от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на алкохол.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 9 февруари се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението. През първия месец на 2023 година пътно-транспортната обстановка бележи влошаване, като тежките произшествия са се увеличили с 40% в сравнение със същия период на миналата година. 71% от тях са възникнали по републиканската пътна мрежа. В хода на акцията са установени близо 150 нарушения на скоростните режими. В дните на СПО от 9 до 12 февруари са проверени 354 превозни средства и 468 лица.

От 13 до 19 февруари стартира специализирана полицейска операция по линия на ROADPOL „Товарни автомобили и автобуси“. За ден са проверени 65 ТИР-а и 16 автобуса. При пет от камионите са засечени нарушения, свързани с нередовни документи на превозното средство. 21 са констатираните нарушения за скорост, а 9 – за неизползване на обезопасителни колани.

        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *