Над 40 коня на кушиите в Гецово, купата “Димитър Димитров” отиде в Севар

Заместник-кметът на Община Разград Полина Иванова бе сред гостите на конните състезания, организирани на хиподрума в Гецово от Клуба по коневъдство и конен спорт „Хезар”, и връчи отличията на победителите в една от петте гари от надпреварата.Това съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Състезанието се проведе в памет на бившия президент на клуба и бивш шеф на Асоциацията за чистокръвни английски коне в България Димитър Димитров.

Състезанието бе последната подобна надпревара преди влизането в сила на заповед 748/02.09.2021 г. на Министъра на здравеопазването за въвеждане на нови противоепидемични мерки и към проявата в Гецово имаше голям интерес, като над 40 коня от всички краища на страната участваха в нея. Те се състезаваха за четири приза и една купа за различни дистанции и различни възрасти коне: „Голям есенен приз“ за гладко надпрепускване на 1400 м. за двегодишни жребци и кобили; приз „Сент Лежер“ – за дистанция 2800 м. за тригодишните жребци; приз „Разград“ – за 1600 м. надпрепускване за тригодишните жребци и кобили; приз „Супер Спринт“ – за дистанция 1000 м. за двегодишни и по-възрастни жребци и кобили. Купа „Димитър Димитров“ бе предвидена за победителя в гладкото надпрепускване на 2400 м. за тригодишни и по-възрастни жребци и кобили.

Заместник-кметът Полина Иванова връчи приза „Разград” на жокея Добрин Ганчев и собственика на кобила Оливия Николай Енчев от село Константиново, а Динчер Къров – член на управителния съвет на клуб „Хезар” – постави призовата лента на кобилата, изпреварила 6 коня. Заместник-кметът Полина Иванова връчи и наградите за жокеите и собствениците на конете, класирани на второ и трето място в тази гара. Сред официалните лица, които връчваха отличия, бе и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството Георги Йорданов. Купата „Димитър Димитров” бе връчена от съпругата на патрона на състезанието Цеца Димитрова на жокея Нурай Хамил и собственика на кон Дресьор Туана Незирова от Севар.

Още снимки вижте ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *