Над 30 сигнала за паднали дървета по улиците на Разград

Над 30 сигнала са получени в Община Разград за инциденти вследствие на силната буря тази вечер – съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Преобладаващата част от сигналите при дежурния в Общинския съвет по сигурност бяха за паднали дървета и големи клони.

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев осъществи връзка със служителите от РД”Противопожарна дейност и защита на населението” и в добра координация служителите на пожарната и на Общинско предприятие „Паркстрой” започнаха работа по отстраняване на последствията още преди дъждът окончателно да спре.

Г-н Добрев инспектира голяма част от местата, за където бяха подадени сигнали за паднали дървета. До полунощ повечето от тях, които са в участъци с интензивно движение, бяха отстранени. Паднали дървета имаше: по бул. „България”, по ул. „Кирил и Методий” до ОДМВР-Разград, по ул. „Васил Левски”, по ул. „Княз Борис” и други.

В района на областния град трудно проходим заради наводненото шосе остана само един пътен участък – по пътя за местността „Пчелина”, след комплекс „Делфина”.

Осъществена бе и комуникация с електроснабдителното дружество във връзка с няколко случая на увиснали жици в близост до жилищни или обществени сгради. Подобен сигнал имаше за района на МБАЛ”Св. Иван Рилски”.

По време на инспекцията заместник-кметът Добрин Добрев установи и нарушение на пътната настилка на две места на кръстовището между улиците „Велес” и „Странджа”. Там водният поток е повлякъл асфалт в два участъка. Като първоначално предприети мерки местата бяха обозначени и обезопасени, за да бъдат видими за пътуващите в тъмните части на денонощието и да не създават опасност за движението им.

Отстраняването на последствията от бурята ще продължи и през светлата част на 2 юли.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *