Над 1000 нарушения по пътищата миналата седмица

Пътна полиция

1081 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 11 до 17 юли 2022 година – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 851 фиша и 100 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение през седмицата са санкционирани един пешеходец и двама мотоциклетисти.

Установени са петима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на девет моторни превозни средства – в един от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в други два – употребата на алкохол и в шест – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които един човек е загинал, а други трима души са ранени, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 7 до 24 юли на територията на ОДМВР-Разград се провежда специализирана полицейска операция по безопасност на движението. Акцент в засилените проверки е шофирането след употреба на алкохол или наркотични вещества. До момента са проверени 2382 превозни средства и 2997 лица. Съставени са 566 фиша и 168 акта, издадени са 22 предупредителни протокола. Засечените нарушения на скоростните режими са над 1430. Установени са 12 водачи да шофират след употреба на алкохол, а други 11 – след употреба на наркотични вещества. 143 акта са съставени за неправилно паркиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *