Над 10 кг. канабис и близо 800 растения откриха в нарколабораторията в Свещари

10,8 кг суха зелена растителна маса, която при тестване реагира на канабис, бе открита в наркооранжерия в исперихското село Свещари – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

В условията на неотложност около 12.30 часа на 23 април бяха извършени процесуално-следствени действия /претърсване и изземване/ в промишлена сграда, в която е разположено шивашко предприятие, собственост на 56-годишна жена. В четири помещения, оборудвани с функциониращи технически съоръжения за отглеждане на марихуана, бяха намерени и иззети общо 753 растения с общо тегло 65 кг, които при изпробване с нарко-полеви тест реагираха на канабис. В хода на работата по случая е установена съпричастността на трима души към престъпната дейност. Задържани са двама мъже от Варна на 34 и 26 години и 22-годишна жена от варненското село Разделна.

Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград.

По-късно от Апелативна прокуратура-Варна уточниха, че стойността на откритата дрога е 65 000 лева, а оранжерията е била оборудвана с датчици за контрол на влагата, вентилатори и специално осветление и поливна система. При претърсване на помещенията са открити препарати за наторяване и растителна защита, както и голямо количество суха маса, готова за продажба. От държавното обвинение обявиха и малките имена на тримата задържани, за които е поискана от съда постоянна мярка за задържане и предстоят заседания: 34-годишния Благой П., 26-годишния Златомир П. и 22-годишната Мария К.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *