Награди за най-активните доброволци на БЧК

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев бе официален гост на отбелязването на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, организирано от Областния съвет на организацията в Разград. Той връчи на председателя на БЧК-Разград д-р Мария Пеева поздравителен адрес от Кмета Денчо Бояджиев и отправи приветствие към доброволците от добротворческата организация. Това съобщават от пресслужбата на Община Разград.

По думите му доброволчеството е двигател на света и съществува от древни времена. „Когато хората са се обединявали безкористно, без да търсят облага, са градили мостове между населени места и между хора, помагали са си в трудни времена и така са допринесли за развитието на обществото. Инициативите на разградските червенокръстци са стойностни, навременни, усещащи пулса и нуждите на съвременното общество, заради което ви изказвам признателност. Продължавайте да носите доброто в себе си, сигурен съм, че то ще ви се върне обратно“ – заяви пред доброволците на БЧК заместник-кметът Добрин Добрев.

Тържеството по повод 8 май – Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец се проведе в стъклената зала на Художествена галерия „Проф. Илия Петров“. Официални гости бяха и заместник областният управител Найден Късов, началникът на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, директорът на РД“Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Емилиян Станев.

На събитието бяха връчени награди на доброволци на БЧК и БМЧК.   Званието “Заслужил деятел на БЧК” получиха: Десислава Павлова – дългогодишен доброволец на БЧК- Разград, зам.-директор УПД в ПГО“Станка Николица Спасо-Еленина“ гр.Разград и Нели Тодорова – дългогодишен доброволец в БЧК Цар Калоян, директор на СУ“Христо Ботев“ гр.Цар Калоян. Званието „Отличник на БЧК“ е присъдено на д-р Светлан Стоянов, дългогодишен лектор и обучител на БЧК Разград. Грамота “Млад отличник на БЧК” получиха доброволците от БМЧК Разград: Джемал Кемал Али, Соня Начева Начева, Мелек Сали Реджеб, Фатима Мехмед Аля, Кристина Петрова; доброволците от БМЧК Кубрат – Хелин Ерханова Байрактарова, Арнел Джунейт Кедик, Селин Алкин Неби; доброволците от клуб „Добротворци“ от Исперих – Станчо Павлинов Павлинов, Дуйгу Ертан Наджи, Зухал Мехмед Кадир, Бурчин Нуридинова Расимова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *