Мъж от Сеслав подпали къщата си

Два пожара са гасили огнеборците от Разградско вчера – съобщават от РД“Пожарна безопасност и защита на населението“. И двата са нанесли материални щети.

От пресцентъра на ОДМВР-Разград съобщават, че сигнал за пожар в частен дом в кубратското село Сеслав е получен около 21 часа на 13 април на тел.112. На място са изпратени екипи на ПБЗН и полицията, които установяват, че гори едноетажна къща, която е в ремонт и е собственост на 44-годишен мъж. След потушаването на огъня и провеждането на беседи, собственикът признал, че сам е запалил пожара, като залял с бензин натрупан багаж в антрето. Като причина за действията си посочил семейни проблеми. Нанесените щети са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство. Огънят в къщата на ул. „Арда“ е унищожил 190 кв.м. покривна конструкция, 12 броя PVC-дограма, 12 броя ел.техника, друго домашно имущество, опушил и 100 кв.м. стени.

Другият сигнал за пожар от вчера е подаден в 12,23 ч. в РСПБЗН-Лозница. На изхода на Лозница за Синя вода горял лек автомобил „Сеат Ибиза“. Огънят унищожил част от ел.инсталацията и газовата уредба, както и въздушния филтър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *