Мъже от Езерче, Исперих, Китанчево – най-новите случаи на COVID-19 в Разградско

Коронавирус

По информация на Регионална здравна инспекция – Разград, на 12.07.2020 г. са регистрирани три нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград – съобщават от Областна администрация-Разград. Според Единния национален регистър са 2 с които стават общо 96 от началото на пандемията. И тримата са мъже в активна възраст.

Единият потвърден случай е мъж на 51 г. от с. Езерче, община Цар Калоян, който е потърсил медицинска помощ на 10.07.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализиран в изолатора на Отделение по пневмо-физиатрични болести. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Мъжът е с придружаващо заболяване Хронична сърдечна недостатъчност.

Мъж  на 49 г. от гр. Исперих е вторият потвърден случай на COVID-19 в област Разград. Той също е потърсил медицинска помощ на 10.07.2020 г. в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ АД, гр. Разград, където е хоспитализиран в изолатора на Отделение по пневмо-физиатрични болести. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Мъжът не съобщава за придружаващи заболявания.

Третият случай е мъж на 37 г. от с. Китанчево, община Исперих. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в СМДЛ „Рамус“ – София /платено изследване/. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Мъжът е без клинични оплаквания. Оставен е в дома му с предписание за домашна изолация, в рамките на 14 дни.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *