Мъдрево отново посрещна тържествено медалистката Тайбе

Областният управител Иван Борисов поздрави лично днес носителката на бронзов медал по борба от олимпиадата в Токио Тайбе Юсеин – съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград.

Иван Борисов бе в родното село на известната спортистка Мъдрево, където в нейна чест бе организирано тържествено посрещане.

„Ние сме тук, не само, за да изразим нашето голямо уважение и безкрайна признателност за твоите успехи, но и да те приветстваме като скъпа землячка. Бронзът понякога блести повече от златото. Да ти е честит бронзовият медал от олимпиадата в Токио! Носи го с гордост. Пожелавам ти още много спортни триумфи и медали!“, обърна пред множеството към Тайбе Юсеин областният управител. Той връчи на олимпийската медалистка поздравителен адрес, плакет на Областна администрация Разград и букет с цветя.

Тайбе Юсеин бе видимо трогната от посрещането в Мъдрево. “За мен е чест и радост отново да бъда в родното си село. Преди три години пак ме посрещнахте на този площад. Тогава ви показах златен медал от Световното първенство, днес медалът е бронзов, но е от Олимпийските игри. Надявам се след три години пак да се съберем и тогава медалът да е златен”, каза тя.

От кмета на община Кубрат Алкин Неби Тайбе Юсеин получи наградата “За принос в развитието на международните връзки на община Кубрат”. Отличието бе връчено и на нейния първи треньор, открил я за големия спорт – Мустафа Кесман. На тържеството стана ясно, че с решение на Общинския съвет Тайбе Юсеин е удостоена със званието “Заслужил гражданин на Кубрат”. Кметът на родното й село Салим Мустафа подари на олимпийската медалистка статуетка на лъв. „Защото е силна като лъв и роден победител“, обясни той. Хората в Мъдрево засипаха спортистката с любов, признателност и много цветя.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *