Мустафа Карадайъ: Дошло е времето за единство на нацията, да избираме хората по европейски стандарти – на база качества, потенциал и идеи

С аплодисменти и много желаещи за автографи и селфита бе посрещнат в Разград кандидатът на Движението за права и свободи за президент Мустафа Карадайъ. Срещата с него започна с изпълнения на Химните на Република България и на Европейския съюз. Тя се проведе на открито пред Общинския културен център в областния град, поради противоепидемичните мерки присъстваха по-малко хора, но имаше представители и на седемте лудогорски  общини, които да предадат посланията на Карадайъ в регионите си. Кандидатът за президент с №17 в бюлетината бе посрещнат и с подарък от Областното ръководство на ДПС – уникален часовник с математически формули, Карадайъ е математик по образование.

Пред симпатизантите на ДПС той обяви, че е дошло времето за единство на нацията, „времето да избираме хората по европейски стандарти – на база качества, потенциал и идеи за развитие”. Според него именно кандидат-президентската двойка на ДПС – Мустафа Карадайъ/Искра Михайлова олицетворява единството на нацията. По думите му в момента европейската партия на либералите ALDE се ръководи от Илхан Кючук от ДПС, младежката европейска структура на либералите – от Антоанета Асенова от ДПС, а Искра Михайлова е заместник-председател на групата на либералите в Европейския парламент. „И никой не ги пита за етноса, религията или родината им, а оценяват ДПС като партия и качествата на политиците от ДПС” – обясни Карадайъ.

Той отправи критики към действащия президент Румен Радев за това, че носи вина за политическата криза в страната и не е обединител на нацията, а влиза в окопите на политическите битки. Коментира и факта, че мнозина обявяват, че пълномощията на държавния глава са малко, а всъщност те не се изпълняват – за две години, откак светът е в пандемия от COVID-19, не е свикан по тази тема нито веднъж Консултативният съвет за национална сигурност, а по закон това трябва да се случва на всеки 3 месеца.

По думите на Карадайъ държавният апарат вместо да е в помощ на уязвимите хора се използва като бухалка срещу гражданите – хора с ТЕЛК и възрастни хора. Репресивният апарат се превръща в народна милиция, демокрацията и държавността са в криза, чертаят се разделителни линии и се търси служебна изборна победа – алармира Карадайъ и увери, че като бъде избран за Президент заедно с вицепрезидента Искра Михайлова ще работи за елиминиране на омразата и агресията в обществото.

Карадайъ заяви още, че след изпълнението на целите, поставени още от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и изпълнени по време на управлението на ДПС – влизане в НАТО и ЕС, България няма цел и посока. Той обяви и националната цел, към чиято реализация ще се стреми като държавен глава – час по-скоро достигане на средните европейски стандарти на живот на база Програмата за ускорено развитие, която ДПС прие преди няколко години. Осигуряване на безплатна и достъпна детска градина за всяко дете в България, както и създаване на съвет по енергетика към Президента, за да се преодолее енергийната криза са също сред планираните действия на новия президент.

Карадайъ отправи и личен призив към всички присъстващи във връзка с COVID-пандемията: да пазят своето здраве и живот заедно със здравето и живота на хората около тях.

„За да възстановим държавността, за да има нов етап в развитието на демокрацията, за единството на нацията, всички заедно смело и решително да се включим в тази кампания и да спечелим тези избори с №17” – завърши словото си в Разград кандидатът за президент и председател на ДПС Мустафа Карадайъ.

На площада пред съмишлениците му бе представена и разградската листа за парламентарните избори.

Тя се води от заместник-председателя на ДПС Ахмед Ахмедов. Той нарече Разград столица на демокрацията, припомняйки майските събития от 1989 г. Ахмедов заяви, че 32 години по-късно в региона се наблюдава същата агресия с цел да бъдат изплашени и да бъде накърнено достойнството на хора от уязвимите групи – с ТЕЛК и възрастни. Ахмедов увери, че „няма да допуснем своеволия от народната милиция, няма да оставим нашите братя и сестри, подложени на тормоз, ще бъде защитен всеки от тях, от нашето семейство, от нашата общност”. Ахмедов отправи специален поздрав към кмета на село Лъвино. „Днес за малко той не успя да завърже някакъв, дошъл с униформа. Ако е дошъл в униформа, нека да се представи. При следващ опит е добре да знаем по-бързо и да реагираме, защото този площад може да извърши граждански арест.” – обясни Ахмедов.

Вторият в листата Ихсан Хаккъ също се обяви срещу това „народната милиция да заплашва нашите избиратели”. Той изрази увереност, че ДПС отново ще е първа политическа сила в региона и ще празнува победа и на 14 ноември.

Към събралите се на площада активисти на ДПС се обърна и д-р Селиме Карагьозова, която е трета в листата на Движението в Разградски регион. Тя заяви, че за нея е чест за кандидат за депутат от ДПС. Д-р Карагьозова благодари на жителите на региона за това, че я оценяват не по религиозна или етническа принадлежност, а по професионализма й. Тя се обърна с призив „който милее за завръщането на нашите граждани в Разград и в страната, за това да повишим стандарта на живот, да станем истински европейци, за държавността и спазване на законността и не на последно място за единството,  да гласува с  №17”.

На четвърта позиция в листата на ДПС е заместник-кметът на Община Завет Денис Татар, на пета – заместник-кметът на Самуил Севим Рамаданова, на шеста – лидерът на Младежкото ДПС в Кубрат Едис Даудов, на седма – кметът на Лозница Севгин Шукри, на осма – областният председател на ДПС Мехмед Салим. Средната възраст на кандидатите за депутати  в разградската листа на ДПС е 33 години.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *