Моци със съвети за успеха към студентите от Филиал Разград на Русенския университет

Заместник-кметът на Община Разград Руска Вътева бе гост на част от събитията, посветени на откриване на новата академична учебна година във Филиал Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“.Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

От името на Кмета Денчо Бояджиев г-жа Вътева връчи поздравителен адрес на директора на Филиала проф. д-р инж. Генчо Попов, приветства и заместник-ректора на Русенския университет доц.д-р Десислава Стоянова Атанасова и административния директор на Филиала проф.д.н. Станка Дамянова.

300 са студенти в разградското подразделение на русенската Алма Матер, те се обучават в три специалности – „Биотехнологии“, „Технология на храните“ и „Химични технологии“. Първокурсниците са 80, а завършващият випуск е от 51 човека – 36 бакалаври и 15 магистри. Изненада за Випуск 2021 бе поздравът от техническия директор на ПФК“Лудогорец 1945“ Козмин Моци, който разкри пред тях своята тайна за успеха – „колкото повече работа, толкова по-сладък е успехът“.

Преди да бъдат връчени дипломите за завършен образователен етап бе спазена традицията да се засади Дърво на Випуска. За завършващите имаше и още една изненада – поздрав от  Танцов клуб „Абритус“ и участие в уъркшоп по народни танци в двора на Филиала. Обучението започна с Тракийско право хоро.

Още снимки вижте ТУК.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *