Млад лекар от Исперих е сред доброволците, които спасяват пострадалите при земетресението в Турция

Млад лекар от Исперих е поредният повод за гордост за жителите на Лудогорието.

29-годишният Берк Ружди Шабан е сред доброволците, които тръгнаха към Турция с надежда да помогнат на пострадалите при разрушителното земетресение с магнитуд от 7,8 по Рихтер. Младият мъж е родом от Исперих, средното си образование е завършил в ГПЧЕ“Йоан Екзарх“ във Варна, а висшето – в Медицинския университет във Варна. Работи в Майчин дом в морската ни столица. По профила му във Фейсбук личи, че се занимава с екстремни спортове – колоездене, бягане в пресечени местности, зимни спортове. Неговите съграждани го помнят като буйно и немирно дете. Часове след като Берк стана герой от репортаж по Нова тв мнозина исперихчани споделиха в социалните мрежи гордостта си, че имат такъв всеотдаен съгражданин. Припомнят си и, че в началото на Ковид-пандемията Берк се е завърнал в родния град, за да помага в местната болница.

„Това е моят дълг, ако мога да помогна на хората в нашата съседка. Тук се касае за природно бедствие от много голям мащаб и аз лично не мисля, че съм подготвен да видя това, което ни очаква” – казва Берк Ружди пред Нова тв.
„Работата ми в COVID-отделението в Исперих, защото то беше запълнено до краен предел, ще ми даде някаква представа, опит, подготовка за това, че можем да срещнем доста хора, които ги чака фатален край” – допълва още младият мъж.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *