Млад колоездач с два сребърни медала от държавен шампионат, и останалите юноши младша възраст – с добро представяне

Илия Илиев от СКК”Спринт”-Разград спечели два сребърни медала от Държавния лично-отборен шампионат на писта за юноши младша възраст, добре се представиха и останалите момчета от разградския тим – съобщи техният треньор Мирослав Минчев.

Турнирът се проведе в събота и неделя в Пазарджик, СКК”Спринт” участва с петима състезатели.

Най-добро бе представянето им в спринта на 200 м. Илия Илиев записа първо време в квалификациите, а Павел Николов стана четвърти, това им даде възможност да участват в директните елиминации, но след като спечелиха първите си маншове се оказаха един срещу друг на полуфинал. Илия победи и се класира за финала, където за него остана сребърния медал. Павел не успя да се пребори за бронза и остана на четвърто място.

Другият сребърен медал на Илия Илиев е на 500 м.

В отборното преследване, където са участвали Илия Илиев, Павел Николов, Мартин Петров и Никола Петров тимът се е класирал на пето място.

Треньорът Мирослав Минчев призна, че е имал по-големи очаквания за представянето в отборния спринт, където Илия Илиев, Искрен Василев и Павел Николов се класирали на четвъртото място. Конкуренцията в тази дисциплина е била много силна и първите 5 отбора са се наредили в половин секунда.

За колоездачите от СКК”Спринт” това бе последното състезание за сезона, следва почивка за всички момчета от клуба до септември, когато се подновяват тренировките – каза още Минчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *