Младежкият Червен кръст празнува 100 години

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев и заместник-кметът Хабибе Расим поздравиха доброволците от областната структура на БМЧК за 100-годишния юбилей на организацията. Това съобщават от пресслужбата на Община Разград.

Двамата бяха гости на откриването на изложба от снимки, свързани с историята на БМЧК-Разград. Най-отдалеченият във времето кадър е от 1939 г., а повечето снимки, които ще могат да се видят в стъклената зала на Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ до следващия петък, са от активната и многостранна добротворческа дейност на настоящите доброволци и на няколко поколения преди тях.

С признателност към делата на младежите от БМЧК заместник-кметът Добрин Добрев връчи поздравителен адрес от името на ръководството на Община Разград на областния координатор на БМЧК Джемал Али. В приветствието си към младите червенокръстци г-н Добрев им пожела да са здрави и все така ентусиазирани в стремежа си да творят добро. Заяви, че благородството, което проявяват, през годините ще им се отблагодари, тъй като „когато човек помага, получава и личностно удовлетворение и признание от обществото“. Г-н Добрев увери младежите, че Община Разград винаги е в готовност за съдействие при провеждането на съдържателните кампании, които инициират.

Откриването на изложбата се проведе при спазване на противоепидемичните мерки в ограничено присъствие на доброволци и гости. Сред официалните лица бе директорът на Дирекция “Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността” в Областна администрация Светлин Симеонов, който връчи поздравителен адрес от името на Областния управител Иван Борисов. Получени бяха и други поздравителни адреси, които пред младежите представи директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК д-р Милена Кехайова.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *