Мирослав Минчев отново си подобри рекорда на 1000 метра, този път на Европейското първенство

Колоездачът от СКК”Спринт”-Разград Мирослав Минчев отново подобри националния рекорд на 1000 метра на писта.
Постижението му е от завършилото в пловдивската зала “Колоздрума” Европейско първенство по колоездене, в което участваха колоездачи от 22 държави. Минчев смята, че в кариерата му това е най-успешния за него европейски шампионат.

В първия ден от първенството в отборния спринт българският отбор, част от който е Мирослав Минчев, се класира шести на квалификациите, което дава право на участие в директните елиминации. На това ниво обаче е отстранен от руските национали, които впоследствие стават европейски шампиони.

Във втория ден от първенството са квалификациите на спринт, където Минчев постига 17-то време и отново стига до директните елиминации. В първия кръг отстранява украински състезател, но на осминафиналите е победен от руснак, който по-късно става сребърен медалист в дисциплината. Класирането на Минчев е 16- място.

В третия шампионатен ден Мирослав Минчев участва в дисциплината кейрин. На квалификациите е втори, което му дава възможност да кара на полуфинал, но отпада от него и се състезава в групата от 7-мо до 12-то място. Късметът му изневерява и след сблъсък н украински състезател остава на 12-то място.

Най-доброто му постижение е днес – в последния ден от европейското първенство, когато е състезанието в коронната му дисциплина – 1000 метра. Класира се на 11-то място като подобрява за пореден пък собствения си  републикански рекорд с повече от 1 секунда. Новият рекорд е 1.03.267 мин., а предишното постижение бе от преди 2 седмици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *