Мирослав Грънчаров: СЛЕД 10 ХИЛЯДИ СРЕЩИ – 5 НЕОТЛОЖНИ ЗАДАЧИ ЗА МЕН КАТО НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Мирослав Грънчаров е водач на листата на „Демократична България” за Разградски регион. Ето неговите впечатления от предизборната кампания:

В срещи и разговори с хиляди хора от цялата област  премина последният месец за нас, кандидатите за народни представители на Демократична България от Разград. Като водач на листата на политическа сила, която в следващия парламент ще участва в сформирането на правителство и ще бъде част от управлението, съзнавам, че фокусирам върху себе си очакванията на много  избиратели.

Броени дни преди вота, аз имам волята да направя така, щото в следващите години  в нашата област да се случат 5 много важни проекта. Идеите за тях се оформиха по време на  над 10-те  хиляди срещи, които проведох в хода  на кампанията и които, сигурен съм, ще   подобрят  живота на хората в Лудогорието.

Разград ще има чист въздух. Проблемите с лошите миризми в атмосферата не са нещо, което не може да бъде  променено. Досега  този въпрос оставаше отворен, защото  потъналите в зависимости държавни институции не пожелаха да разберат кой, кога, как и с какво замърсява  въздуха  в областния град.

Всички опити да се направи нещо бяха имитация на дейност, от която отговорните за държавното управление  личности трупаха краткосрочни дивиденти, без да се стремят в действителност да постигнат промяна.

Специалистите знаят, че построяването на модерна пречиствателна станция ще помогне за правилното управление на отпадните води от индустрията и бита и ще  намали риска от замърсявания. Това е мащабен проект,за чиято реализация аз ще помогна. Като заместник-кмет съм добре запознат с  нормативната уредба, с източниците на  финансиране и възможностите за старт на инвестиционния процес. Като народен представител ще  ускоря  действията на следващата власт това да се случи възможно най-бързо.

Исперих ще  има нов  индустриален парк. Вторият по големина град в областта дълго време отсъства от картата на  общините, готови да строят и развиват бизнес зони. При  срещите ми с предприемачите там, разбрах, че местният бизнес има интерес да се разширява, а   инвеститори от страната   биха  се насочили към  Исперих, стига да  има подходяща инфраструктура.

С колеги вече сме открили подходящи терени, които  могат да се превърнат в индустриални паркове, в които компании от региона и цялата страна да стартират нови производства. Това ще отвори нови работни места и ще върне много млади гурбетчии у дома, а икономическият ръст ще подобри благосъстоянието на всички хора в община Исперих.

Лозница ще има модерно поливно земеделие. В момента напоителните системи в общината са  амортизирани и  нискоефективни. В региона с успех се развива модерно овощарство, което създава много работни места. За да съществува то устойчиво, регионът се нуждае от  сигурни водни ресурси. Заради промените в климата и честите засушавания, наличието на работеща  инфраструктура за напояване е от огромно  значение за фермерите в Лозница. Това е важно и за хората, които  берат ягоди, малини и се препитават от овощните градини в региона. Ще използвам всички възможности на държавата и ЕС, за да тръгне проектът за напояване в тази община.

Кубрат, Завет, Самуил и Цар Калоян ще имат пътища без дупки. Пътната инфраструктура в областта е в окаяно състояние. Години наред хората протестират, блокират  шосета, но пътищата в региона, дори и след ремонт бързо  се превръщат в лунни пейзажи. Идеята да се краде от асфалт в последните години стана нещо като спортно състезание, кой повече ще прибере от обществените поръчки. В следващия парламент ще съм от народните представители, които ще направят нужното, кражбите  да бъдат спрени, парите за пътища да отиват за строителство и смъртта по шосетата да не почерня  семействата  ни.

Да живеем без разделение и правилата да важат еднакво за всички ни. Ще гласувам за закони, които помагат България да стане модерна държава с институции, които  обслужват  хората, а не властта. Ще подкрепям политики, които променят страната ни  така, че нашите деца да не търсят щастието си в чужбина. И всички в Лудогорието да живеем в мир, без етикети  наши и ваши, от които печелят тези, дето сеят разделението между нас.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *