Мирослав Грънчаров е водач на листата на „Демократична България”

Заместник-кметът на Община Разград Мирослав Грънчаров е водач на листата на „Демократична България” за Разградски регион за парламентарните избори на 14 ноември. Новината пръв съобщи във Фейсбук неговият съпартиец и общински съветник от десните Пейчо Георгиев, а пред Разград24/7 самият Грънчаров я потвърди.

50-годишният Мирослав Грънчаров идва от бизнеса, но има политически опит. Той е учредител и секретар на областната структура на ГЕРБ, от чиято листа бе един мандат общински съветник, по-късно напусна политическата сила и известно време не се занимаваше с политика. Появи се отново на политическата сцена на парламентарните избори през 2017 г., но в листата на десните. На местните избори през 2019 г. бе техният кандидат за кмет, а малко след балотажа бе назначен за заместник-кмет на Община Разград. Бе кандидат за народен представител и за вота на 11 юли, но от последната – осма позиция. Преференциалният вот за него бе близо 12% от общия брой гласове за „Демократична България”.

Грънчаров допълни, че областната структура на „Демократична България” е определила и останалите кандидат-депутати в листата, но без да е уточнена поредността им в нея. По азбучен ред това са:  Дамян Милев – бизнесмен и общински съветник от Исперих; д-р Деян Коларов – общопрактикуващ лекар от Разград; Деян Пейчев – компютърен специалист, областен лидер на „Зелено движение”; Милен Минчев – бизнесмен и общински съветник от Разград; Нихат Расим – бизнесмен от Брестовене; Огнян Обрешков – бизнесмен и общински съветник от Разград; Юнуз Хаккъ – бизнесмен и общински съветник от Исперих.

Грънчаров е едва вторият обявен водач на листа за изборите на 14 ноември, макар че крайният срок за това е 12 октомври – вторник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *