МГЕРБ-Исперих събра млади рибари от Лудогорието на състезание по спортен риболов

При голям интерес от любителите на риболова от Лудогорието се проведе първата рибарска надпревара край рибарниците на фирма „Северагро” в Малък Поровец. Турнирът по спортен риболов на плувка за младежи до 35 години бе организиран от общинската организация на МГЕРБ-Исперих, а с парични награди за най-добрите се включи кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС Гюнай Хюсмен.

43-ма бяха участниците в турнира – от Завет, Подайва, Яким Груево, Къпиновци, Острово, Прелез, Иван Шишманово, Ясеновец, Вазово и други населени места. Имаше и много зрители, които насърчаваха участниците, след края на състезанието, те също се пробваха късмета си на съседния рибарник.

Общо 97 шарана извадиха от рибарника състезателите. Корай Ахмедов от Завет улови най-голямата риба – 2 кг. – и заслужено получи първата награда – комплект въдица с макара и корда от МГЕРБ-Исперих и 100 лв. парична награда от Гюнай Хюсмен.

С най-голям общ улов – 4,8 кг. риба – на второ място бе класиран Юлиян Стоилов от Ясеновец, той също получи комплект въдица с макара от МГЕРБ-Исперих и 50 лв. парична награда от Гюнай Хюсмен.

 

Юмит Шабан от Владимировци пък хвана най-голям брой риби – общо 17, това му донесе награда кеп от МГЕРБ и 20 лв. парична награда от Гюнай Хюсмен.

Освен кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ Гюнай Хюсмен гост на младежите бе и областният лидер на МГЕРБ-Разград Иван Симов.

Атрактивното състезание създаде много положителни емоции и за участници и за публика – общо над 100 души, създаде и нови контакти и приятелства.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *