Мая Манолова подхвана цената на водата в Разград

Председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова изпрати искане до КЕВР да провери цената на водата в областта – съобщават от гражданската структура.

Причината за искането й е, че от 1 януари 2020 г. одобрената от КЕВР цена на водата за един кубик в Разград е 3,42 лв. с ДДС, а на сайта на ВиК „Дунав” – Разград е посочена цена от 3,586 лв. с ДДС за кубик.

Това създава предпоставка за неясноти за гражданите колко ще им струва водата за месец януари 2020 г., въпреки че съгласно нормативната уредба ВиК дружествата са длъжни да публикуват на страниците си актуалните цени на водата и водопроводните услуги.

Към момента гражданите на Разград следва да плащат вода за месец януари по 3,42 лв. на кубик с ДДС, а не по 3,58 лв. на кубик, както пише в сайта на местното ВиК дружество.

В момента най-висока цена на водата плащат Добрич (3,46 лв. с ДДС) и Шумен (3,40 лв. с ДДС), а от 1 март 2020 г. се очаква КЕВР да повиши и цената в област Търговище от 2,64 лв. на кубик до 3,20 лв. на кубик с ДДС, където водата не е поскъпвала от 5 години. В област Разград пък няма яснота за цената на водата – 3,59 лв. с ДДС е вписана на сайта на местното ВиК- дружество, а е разрешена от КЕВР до 3,42 лв. с ДДС.

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *