Масови проверки за нарушения на пешеходци от днес

Пътна полиция

Масови проверки за нарушения, извършени от пешеходци, както и от водачи на МПС, неосигуряващи предимство на пешеходци, започват от днес. Това съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Пътните полицаи ще работят за ограничаване на предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия и контрол на движението по пътищата с нулева толерантност спрямо нарушенията. Специализираната полицейска операция започна от 7.00 часа на 1 декември.

От началото на годината до 30.11.21 год. на територията на ОДМВР – Разград са настъпили общо 99 тежки пътно-транспортни произшествия с 9 загинали и 128 ранени. При 19 от тежките ПТП (19,2 % от общия брой) са загинали 3 (33,3 % от общия брой) и са ранени 16 (12,5 % от общия брой) пешеходци. За посочения период са съставени 3 акта и 185 глоби по фиш на пешеходци, както и 34 акта на водачи на МПС за неосигурено предимство.  Наред с това зимният сезон предразполага към възникване на по-голям брой тежки ПТП с участието на пешеходци, като се има предвид, че те се движат с тъмни дрехи и са по-слабо забележими в тъмната част от денонощието.

Засилените проверки ще продължат до 20 часа на 5 декември.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *