Мартеници и за Дървото на Европа

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев се включи в инициативата на ЦПЛР Център за работа с деца и ОП“Паркстрой“ за украсяване с мартеници на Дървото на Европа. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Съвместната дейност на двете институции по повод  празника на Баба Марта датира от няколко години. Общинското предприятие предоставя на ЦРД прежда, от която децата от  Школата по изобразително изкуство изработват оригинални мартеници за градската украса в навечерието на Първи март.

С помощта на работници от ОП“Паркстрой“ шестимата малки художници – ученици от 4 до 10 клас – днес поставиха творбите си на Дървото на Европа, което се намира срещу Съдебната палата в Разград.

Заместник-кметът Добрин Добрев също участва в украсяването на дървото, като постави една от изработените от децата мартеници. Той приветства сътрудничеството между общинското предприятие и извънучилищната форма за обучение. „Това освен, че показва колко добре се работи с децата в школата, е един своеобразен начин да запазим традициите, а в същото време да ги прилагаме по нетрадиционен, атрактивен за гражданите начин, за да бъде нашият град по-колоритен и цветен“ – заяви г-н Добрев. Той пожела на децата Баба Марта да им донесе здраве, а и малко сняг, за да усетят снега през тази топла зима, да донесе и отпадане на ограничителните мерки, както и да постигат още по-добри творчески резултати.

Изработката на оригиналните червено-бели плетеници ни отне около две седмици – уточниха  ръководителят на школата Цветомира Петрова и директорът на ЦРД Даниела Куртева.

Директорът на ОП“Паркстрой“ Иван Борисов съобщи, че украса за Първи Март е поставена в района на паметника на Майстор Манол, в градинката с Часовниковата кула, по ул. „Васил Левски“, ще има и частично в жк „Орел“. Освен изработените от децата мартеници няма други нови елементи в градската украса, освежени и използвани отново са елементите от миналата година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *