Мария Бакалова е първата българка с номинация за „Оскар“

Мария Бакалова е първата българка, номинирана за „Оскар“.

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука номинира Бакалова в категорията най-добра актриса в поддържаща роля.за изпълнението ѝ в „Борат 2“, където актрисата играе ролята на Тутар – дъщерята на Борат.

За златната статуетка българката ще се съревновава с Глен Клоуз  „Елегия Хилбили“ (Hillbilly Elegy), Оливия Коулман за „Бащата“ (The Father), Аманда Сайфред за „Манк“ (Mank) и Юн Ю-джун  за „Минари“.

Номинираните за 93-те награди „Оскар“, които тази година ще бъдат раздадени при пандемични условия, бяха разкрити от актрисата Приянка Чопра и нейният съпруг – изпълнителят Ник Джонас, по време на специално излъчване на живо.

Бакалова вече бе номинирана за отличие на наградите „Златен глобус“, на тези на Гилдията на сценаристите в САЩ, на Американско-канадската асоциация на критиците и на британската филмова академия (БАФТА).

За ролята на Тутар Мария Бакалова бе отличена и с награда „Изборът на критиците“ за най-добра актриса в поддържаща роля. Последните 13 носители на „Изборът на критиците“ спечелиха и награди Оскар в съответните категории.

Церемонията по връчване на наградите „Оскар“ ще се проведе на 25 април (ранните часове на 26 април българско време).

Източник: www.bloombergtv.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *