Малчуганите от ДГ”Васил Левски” почетоха своя патрон с тържество

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и заместник-кметът Хабибе Расим бяха гости на тържество в ДГ“Васил Левски“, с което бе отбелязала 150-годишнината от гибелта на Апостола на Свободата, както и патронния празник на учебното заведение. Това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Г-н Бояджиев поздрави малките възпитаници на детската градина, техните учители и директора Елена Трифонова. Пожела им много здраве, благополучие и процъфтяване на учебното заведение, а към педагозите се обърна с пожелание все така с жар, ентусиазъм и любов да работят с децата. Впечатлен от поетично-музикалната програма, посветена на делото на Апостола, кметът нарече ДГ“Васил Левски“ „ковачница на родолюбие“ и заяви, че „един народ е толкова по-силен, когато пази паметта на своите будители и революционери, както това се прави в такива образователни институции“.

Г-н Бояджиев връчи и поздравителен адрес на директора на градината Елена Трифонова за патронния празник.

В програмата по традиция участваха най-големите възпитаници на детската градина – от четвърта подготвителна група „Пеперуда“, с много емоция и старание те изпълниха песни и стихове за Васил Левски, а след програмата и те, и по-малките възпитаници на градината, както и официалните гости поставиха цветя пред портрета на Апостола.

Гости на събитието бяха още: заместник областният управител Найден Късов, началникът на РУО-Разград Ангел Петков, представители на ОУ“Васил Левски“ и ОУ“Никола Икономов“, членове на Обществения съвет към ДГ“Васил Левски“.

След тържеството петима от възпитаниците на детската градина получиха специални грамоти и книжки за доброто си представяне в първия общинския конкурс „Аз рецитирам българска поезия“.

Г-жа Трифонова представи на Кмета Денчо Бояджиев и заместник-кмета Хабибе Расим и други дейности, посветени от педагогическия колектив и от възпитаниците на патронния празник и годишнината от историческото събитие.

100 са в момента възпитаниците на ДГ“Васил Левски“, през настоящата година учебното заведение ще чества 50-годишен юбилей.

Още снимки от тържеството можете да видите на Фейсбук страницата на Община Разград.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *