Лъчезар Вълчев надскочи най-доброто си постижение и е №1 в България в дългия скок, ще скача и на Европейско

16-годишният състезател на СКЛА”Лудогорец”-Разград Лъчезар Вълчев стана шампион на България в първенството за юноши и девойки до 18 години в скока на дължина днес. Това съобщи за Разград24/7 неговият треньор Красен Цонев.

Държавното първенство за юноши и девойки до 18 години се е провело в зала „Асикс Арена” в София през уикенда. Лъчезар Вълчев е участвал в две дисциплини в състезанието. В дългия скок освен, че печели златния медал, подобрява значително личното си постижение досега – с цели 19 см. Отличието печели с резултат 17,03 м., което е покрит норматив за участие в Европейското първенство през юли в Йерусалим.

Лъчезар Вълчев е участвал и в коронната си дисциплина – троен скок, но при първите два опита настъпва линията и макар че резултатите са над световен рекорд за възрастовата група, вижда червения флаг, при третия опит получава мускулен спазъм и преустановява участието си в състезанието.

Красен Цонев припомни, че участието на Лъчезар Вълчев в тази надпревара се случва със съдействието на „Лудогорско пиле” и Любомир Лозанов. „Лудогорско пиле” е с основен принос и за участието в подготвителен лагер в началото на годината на Лъчезар Вълчев и на другия национален състезател от СКЛА”Лудогорец” Димана Йорданова.

В шампионата за възраст до 18 години много добре се е представила и още една състезателка от СКЛА”Лудогорец”. 13-годишната Каролина Иванчовска въпреки крехката си възраст се класира на шесто място в две дисциплини – 400 и 800 м. бягане. Щафетата 4 по 200 м. при юношите е на пето място, а девойките се класират на 14-то от 24 отбора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *