Лудогорието с 25-ма финалисти на олимпиади

Карта на Разградска област

25-ма ученици от Разградска област са класирани за участие в националните кръгове на олимпиадите по различни учебни предмети през настоящата учебна година. Това сочи справка в информациите за финалите на олимпиадите на сайта на Министерството на образованието и науката.

С най-добър старт е стигнал до национален кръг деветокласникът от ППМГ“Акад. Никола Обрешков“-Разград Антон Лазаров. Заедно с момче от Ловеч той е с най-много точки сред връстниците си – общо 32-ма финалисти на олимпиадата по английски език. Националният кръг е насрочен за утре, 26 март. Младият разградчанин вече има едно престижно класиране в подобна надпревара, на миналогодишната олимпиада по английски език се класира на пето място.

С максималния брой от 100 точки пък на финала на олимпиадата по лингвистика е Петър Петров от ППМГ“Акад. Никола Обрешков“-Разград. Още шест ученици от региона са се класирали за националния кръг на тази олимпиада. Петима от тях са също от ППМГ“Акад. Никола Обрешков“. Това са: близначките Ася и Симона Андрееви, Иван Генчев, Мария Георгиева и Мира Райчева. На финала на олимпиадата по лингвистика е и Алейна  Мехмед от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград.

Двама седмокласници от Лудогорието също имат добър старт за национален кръг на олимпиада, но по история и цивилизация. Константин Тачев от ОУ“Васил Левски“-Разград и Ваис Ваиз от СУ“Христо Ботев“-Лозница са финалисти с по 75 точки, само двама техни връстници имат по-висок брой точки преди финалния кръг. С близки до тях резултати в национален кръг по история и цивилизация ще участват Пламен Иванов от ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград– 71 точки и Михаил Михайлов от ОУ“Васил Левски“-Разград – 73 точки. Класираните в тази възрастова група са общо 47. При десетокласниците Разградска област също ще има представител, това е Денис Халил от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград.

Финалисти от региона има и на олимпиадата по компютърно моделиране. Това са третокласникът Христо Христов и четвъртокласничката Преслава Стилиянова, и двамата от ОУ“Васил Левски“-Разград

На олимпиадата “Знам и мога” четвъртокласничката от ОУ “Васил Левски”-Разград Михаела Стокова е с осми резултат в страната и се класира от областен на национален кръг.

Най-масово, а и традиционно, е участието на деца от Лудогорието на националното състезание „Ключът на музиката“, което е също с ранг на олимпиада. Този финал вече се е провел. На най-предна позиция се е класирал единственият ученик от региона – финалист на две олимпиади – седмокласникът Михаил Михаилов от ОУ“Васил Левски“-Разград. Той е на 16-то място в своята възрастова група. Във финала на националното състезание „Ключът на музиката“ са участвали четвъртокласниците Калия Георгиева, Сиана Джукелова и Ерен Кирилов от ОУ“Васил Априлов“-Исперих; петокласниците Теодор Тодоров и Надежда Атанасова от ОУ“Васил Левски“-Разград и Стефан Иванов от СУ“Христо Ботев“-Кубрат; шестокласниците Гамзе Хасан от СУ“Христо Ботев“-Кубрат, Калоян Йотов от ОУ“Ив.С.Тургенев“ и Берен Осман от ОУ“Васил Априлов“-Исперих.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *