“Лудогорец” с втора поредна победа в efbet Лига

Лудогорец продължава с перфектния си актив от началото на сезона – 4 мача, 4 победи в Първа лига и Европа – съобщава клубният сайт. Тази вечер „орлите“ прекършиха трудно с 2:0 Локо Пд в Разград с попадения на Текпетей и Каули.

Треньорът на домакините Анте Шимунджа бе заложил на почти изцяло резервен състав, като от първата минута започна дори вратарят Симон Слуга, за когото това бе първи мач за сезона. На пейката бяха и Антон Недялков, и Каули Оливера, и Пиерос Сотириу, а атаката поведе Матиас Тисера.  Десподов пропусна срещата заради контузия.

В първите минути логично играчите на шампионите владееха повече топката, но реални голови положения пред Илко Пиргов нямаше. Едва в 25-ата минута Оливие Вердон, след центриране от корнер, опита удар, но той бе доста неточен.

След този момент здравата битка в Разград продължи да има надмощие над футбола. Футболистите на Александър Томаш бяха затворили всички подстъпи към вратата. Левият бек Дени Групер опита да изненада Илко Пиргов от фаул. Вратарят не се намеси кой знае колко добре, но все пак спаси силния удар.

Локо Пд стигна до първата си чиста възможност в края на първата част. Тогава Сисиньо направи комична грешка, топката стигна до Димитър Илиев, който от чиста позиция би над вратата.

Лудогорец започна по мечтан начин второто полувреме. В 50-ата минута Бърнард Текпетей попадна в прегръдките на своите съотборници. Той вкара много майсторски гол с левия крак, като стреля с вътрешната страна на ходилото, топката изненада Илко Пиргов, удари се в гредата и влезе в мрежата – 1:0. Веднага след това Матиас Тисера се озова сам срещу Пиргов, но под ъгъл и не успя да извлече максимума.

След час игра Тисера отново бе изведен зад защитата на Локо Пд. Този път той получи страхотен пас от Доминик Янков и прехвърли Илко Пиргов, но не уцели вратата. Лудогорец продължи да пропуска. След центриране на Янков от корнер, Шоу свали топката за Вердон, който не нанесе добър удар.

В 78-ата минута гостите бяха много близо до гол. Резервата Ивайло Димитров стреля с глава след центриране на Петрович, но топката се удари в гредата, а Сисиньо изби и не позволи добавка. След това пък пред Преслав Боруков се откри добра възможност, но той не бе акуратен.

В 87-ата минута Лудогорец уби интригата. Резервата в този двубой Каули отбеляза попадението на успокоението, след като направи отлично двойно с Пиерос Сотириу и елегантно направи 2:0. В 90-ата минута греда удари и Спас Делев.

Още снимки вижте ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *