“Лудогорец” си тръгна с точка от Москва

Лудогорец направи 1:1 с ЦСКА Москва и след драмата в Будапеща продължава да е на второ място в групата, като само точка в последния мач с Ференцварош в Разград ще класира тима за елиминационната фаза в Лига Европа догодина – съобщава клубният сайт. Шампионите играха силно и могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки от Москва.

Първата добра ситуация в срещата дойде още във втората минута, когато домакините стигнаха до пряк свободен удар пред наказателното поле на Лудогорец. Абел Анисе фаулира Иван Обляков на метър от пеналта, а с изпълнението му се нагърби Влашич. Футболистът на московчани стреля силно, но над вратата. Отговорът на българския шампион не закъсня. Още в следващата атака Сисиньо проби много добре отдясно и се понесе към наказателното поле на домакините. Десният бек финтира противников състезател и намери Марселиньо на около 20 метра от голлинията, но ударът на капитана на разградчани не попадна в рамките на вратата. Последваха силни минути за домакините, който се опитаха да упражнят натиск и стигнаха до няколко удара към вратата на Пламен Илиев, но всички те неточни.

В 11-ата минута късметът покри българския тим. Сигурдсон получи отляво и отправи прострелно центриране, успоредно на голинията, но Чалов се размина с топката и не успя да засече от един метър. Малко по-късно Лудогорец успя да организира добра атака, при която Марселиньо се понесе фронтално срещу Игор Акинфеев, но с много прецизна намеса Дивеев успя да спре бразилеца на границата на наказателното поле. Последва нов пропуск на Никола Влашич в 22-ата минута. След атака отдясно, Марио Фернандес отигра отлично топката, успявайки да я прехвърли на отсрещния фланг, където Влашич бе оставен абсолютно непокрит. Нападателят стреля, но заложи на силата, и сгреши, пращайки коженото кълбо над вратата.

Първият точен удар в мача дойде точно след половин час игра. Сигурдсон и Кристиян Бистрович направиха двойно подаване в наказателното поле на Лудогорец, а младежкият национал на Хърватия стреля фалцово, но Пламен Илиев внимаваше и с вещина успя да избие. Най-добрата възможност за българския шампион през първата част дойде в 37-ата минута. Клаудиу Кешеру се оказа на добра позиция пред наказателното поле на домакините и отправи мощен шут с левия крак, но Игор Акинфеев внимаваше и с една ръка изби в корнер.

Второто полувреме на „ВЕБ Арена” започна с изключителен пропуск за Лудогорец. Клаудиу Кешеру получи отляво и видя отлично включилия се на десния фланг Джоди Лукоки. Румънецът изпрати пас по конец към Лукоки, който обаче не успя да засече точно топката от няколко метра и я прати встрани от вратата.

Големият момент за българския шампион дойде в 66-ата минута, когато Клаудиу Кешеру прониза вратата на руския тим. След хеттрика си в първия мач, който той реализира за само 22 минути, днес опитният румънец отново намери верния път към руската врата. Вандерсон получи отличен дълъг пас от Терзиев в наказателното поле и веднага потърси Кешеру отдясно. Румънецът незабавно стреля мощно под гредата, неоставяйки никакви шансове на Акинфеев да спаси. Преднината на Лудогорец  обаче не се задържа дълго. Само девет минути по-късно Феодор Чалов възстанови равенството на „ВЕБ Арена”. След нападение по лявото крило, домакините успяха да промушат топката до Ахметов, който пусна пас към Чалов, а нападателят от близка дистанция, макар и с труден удар, успя да изравни за 1:1.

До края на срещата двата тима не успяха да се изненадат отново и може би закономерно мачът приключи без победител.  С това равенство обаче, ЦСКА Москва вече и на теория приключи с участието си в Лига Европа .

ЦСКА (МОСКВА) – ЛУДОГОРЕЦ 1:1

0:1 Клаудио Кешерю (66′)
1:1 Фьодор Чалов (75′)

ЦСКА: Игор Акинфеев, Марио Фернандес, Вадим Карпов (76 – Яка Бийол), Игор Дивеев, Хьордур Магнусон, Арнор Сигурдсон (67 – Илзат Ахметов), Иван Обляков, Никола Влашич, Фьодор Чалов, Кристиян Бистрович, Константин Кучаев (54 – Алан Дзагоев)

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Сисиньо, Антон Недялков, Георги Терзиев, Драгош Григоре, Стефан Баджи, Абел Анисе, Джоди Лукоки, Марселиньо (77 – Светослав Дяков), Вандерсон (81 – Мавис Чибота), Клаудио Кешеру (87 – Якуб Шверчок)

Жълти картони: Фьодор Чалов (ЦСКА); Клаудио Кешеру (Лудогорец).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *