“Лудогорец” разгроми “Локомотив”-София с 5:0

Лудогорец надви с убедителното 5:0  Локомотив София като така  постигна трета победа в първенството на efbet Лига. Шампионите имат пълен актив от девет точки и два мача по-малко – припомнят от сайта на шампионите.

През първото полувреме Лудогорец имаше тотално превъзходство, като отбеляза два гола. В 21-ата минута Мавис Чибота намери Вандерсон в наказателното поле на Локомотив, като бразилецът с български паспорт с майсторски шут прати топката в мрежата. Две минути по-късно резултатът стана 2:0. Отново Чибота записа асистенция, като този път Доминик Янков се озова в добра позиция и не сбърка – 2:0.

В началото на мача реферът Георги Кабаков с помощта на ВАР отмени два гола на Вандерсон заради засада.

Още в началото на второто полувреме домакините поведоха с 3:0. В 51-ата минута Десподов намери Жосуе Са в пеналта на гостите и централният защитник не остави шансове на вратаря. Осем минути по-късно Лудогорец стигна до четвърти гол. Десподов бе изведен зад защитата на Локомотив сам срещу вратаря, крилото технично сервира топката на Чибота пред опразнената врата, който я прати в мрежата. В 68-ата минута влезлият като резерва Каули Оливейра направи 5:0. Дорин Ротариу можеше също да запише името си сред голмайсторите, но ударът му срещна напречната греда. При две контри на Локомотив вратарят Серджио Падт пък се отчете с отлични спасявания.

В 60-ата минута в игра се появи Ихинио Марин. Това бе първи мач за испанеца в представителния тим на Лудогорец след тежката контузия, която получи през октомври 2020 г. при гостуването на Монтана.

ЛУДОГОРЕЦ – ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) 5:0

1:0 Вандерсон (21′)
2:0 Доминик Янков (23′)
3:0 Жосуе Са (51′)
4:0 Мавис Чибота (59′)
5:0 Каули Оливейра (68′)

ЛУДОГОРЕЦ: Серджио Падт, Сисиньо, Георги Терзиев, Шакил Пинас (77 – Бернард Текпетей), Кирил Десподов (64 – Ихинио Марин), Мавис Чибота, Дорин Ротариу, Стефан Баджи (64 – Алекс Сантана), Жосуе Са, Доминик Янков, Вандерсон (64 – Каули Оливейра)

ЛОКОМОТИВ: Александър Любенов, Селсо Рапосо, Марио Петков, Йоргос Кацикас, Мики Орачев, Красимир Милошев (65 – Валентин Николов), Владимир Семерджиев (65 – Лука Иванов), Божидар Кацаров, Александър Александров (46 – Октавио Мерло), Илия Димитров (46 – Мохамед Бухмиди), Роел Лолала (86 – Пламен Крачунов)

Жълт картон: Доминик Янков (Лудогорец).

“Доволен съм от мотивацията, бяхме фокусирани и искахме победата. Това беше малко по-различен мач, трябваше да поработя над мотивацията, но показахме добър футбол и спечелихме. Това е всичко, което искахме. Опасно е ако футболисти на такова ниво, не намерят мотивация. Знаехме какви са ни целите и имаме отлична група от играчи”, каза след мача наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас.

“Хубаво е, че имаме петима различни голмайстори, беше важно, че днес някои хора показаха, че имат желание да се завърнат като титуляри. Ще анализираме Малмьо допълнително, за да се подготвим максимално добре. Лично за мен най-важното е, че играхме добър футбол и взехме трите точки. Сега чак ще се концентрираме върху Малмьо. Най-важно е настоящето, но и следващият мач”, допълни литовецът.

“Двубоите идват един след друг и трябва да сме готови за всички мачове. Имахме играчи, които не бяха играли от доста време, така че бяха зажаднели за футбол. Това е добре за тях, независимо от нивото на противника. Важно е да видя как ще играят и каква е мотивацията им. Освен трите точки, завръщането на Марин е най-добрата новина. Той се завърна след продължителна контузия и съм щастлив, че вече е при нас”, каза още треньорът.

“Мисля, че атмосферата срещу Малмьо ще е в наша полза. Всеки трябва да е на нужното ниво и да покаже най-доброто от себе си. Изоставане от 0:2 е трудно, но не и непостижимо. Като цяло съм доволен от мачовете ни през сезона до момента, но може и да е по-добре. Имаме потенциала и класата, но мисля, че сме далеч от нашия максимум”, завърши Дамбраускас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *