„Лудогорец” започва сезона със Сантана, Доминик Янков и цикламен цвят в екипите, ще има още трансфери в офанзивен план

За пръв път години наред ръководството на „Лудогорец” направи встъпителната пресконференция на тима за новия сезон в Разград, а не в София.

Амбициите пред медиите представиха: директорът на спортната администрация Георги Караманджуков, треньорът Павел Върба и капитанът Светослав Дяков. И тримата признаха, че обстановката с Коронавируса е променила много неща.

Станахме като в Англия, където се играе до Коледа и след празниците веднага сезонът продължава – каза Върба, като с усмивка допълни, че не сравнява българското първенство с Висшата лига. От неговите и на Караманджуков думи стана ясно, че на младите в „Лудогорец” ще се дават повече шансове. По-трудно е за тях с оглед класата на футболистите от А-отбора, но ще получават шансове, В „Лудогорец” никой няма сигурно място, всеки се бори, никой не е бетониран титуляр – категоричен бе Върба. Оказа се, че той е наблюдавал даденият под наем в „Ботев”-Враца Доминик Янков и от новия сезон младокът се завръща в Разград. Изключително ласкаво за Доминик Янков се изказа и капитанът Светослав Дяков, сподели, че е щастлив, че този страхотен футболист е в „Лудогорец”.

Сред другите млади футболисти, които Върба наблюдава, е и Светослав Ковачев, който е преотстъпен до Нова година, както и Иван Йорданов, за когото ще се преценява дали също да бъде преотстъпен да се обиграва в „А”-група или да остане в „Лудогорец”. Караманджуков заяви, че е към момчетата от „Б”-отбора има голям интерес от отбори от „А” и „Б”-група, най-много са запитванията за Димитър Митков, Дамян Дамянов, Илкер Будинов, но те остават в „Лудогорец”.

Караманджуков допълни, че продължава да се работи по селекцията. Алекс Сантана вече тренира в Разград, официално сделката с „Бутафого” обаче не е окончателно финансирана, остава утре Рафаел Форстър да мине последен тест в Бразилия. Димо Бакалов и Станислав Манолев вече не са част от отбора. Според Караманджуков сигурно ще има още 1-2 изходящи трансфери, както и входящи до края на седмицата, те ще са в офанзивен план, както иска треньорът.

„Лудогорец” ще играе само една контрола преди новия сезон, тя ще е в събота с „Монтана”. След нея е мачът за Суперкупата, към която като че ли от ръководството изразиха по-сериозен апетит от предходни години. Жажда за футбол показа и треньорът, споделяйки, че никога не е било 3 месеца да няма футбол.

Капитанът Дяков бе категоричен, че всички в отбора, особено по-опитните, ще се постараят новите в тима да се адаптират лесно. „Всички в „Лудогорец” сме едно, не е важно дали аз съм във форма, а дали отборът е във форма” – отговори той на журналистически въпрос. Пошегува се, че с толкова класни футболисти старши треньорът ще има главоболия кого да предпочете.

И тримата бяха категорични, че целта и тази година е шампионска титла и влизане в групите на евротурнирите.

На пресконференцията бяха представени и обновените екипи на тима. Три от екипите за сезон 2020/2021 г. са нови. Домакинската фланелка е на диагонални райета с редуващи по-светли и по-тъмно отенъци на зеления цвят. Третият резервен екип е цикламен на цвят. Той ще бъде използван вместо сивия, който излиза от употреба. Вторият резервен екип за сезон 2020/2021 г. е в бяло. Лудогорец представи нов вратарски екип – в оранжево. Другите цветове са в жълто и в синьо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *