“Лудогорец” записа 20-та победа срещу “Левски”

Лудогорец удари Левски в края на мача от 11-ия кръг на Efbet лига. „Орлите“ взеха с 1:0 дербито след решителен гол на Каули в 84-ата минута – съобщава клубният сайт.

Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев беше направил цели 7 промени в титулярния състав от мача с ЛАСК в Лига Европа, загубен от „зелените“ с 3:4 в Австрия през седмицата.  Само Пламен Илиев, Антон Недялков, Сантана и Елвис Ману бяха запазили мястото си в стартовата единадесеторка. Голямата изненада в нея беше голмайсторът на Втора лига Димитър Митков, който има 10 попадения в 8 мача с Лудогорец II през сезона.

В началото на мача „сините“ се прибраха в собствената си половина и заеха дефанзивна позиция, компактно позиционирани пред Ники Михайлов. „Орлите“ поеха инициативата, но атаките им не носиха опасности пред противниковата врата. Първото положение дойде след атака на Икоко по десния фланг и центриране към Елвис Ману, който загърби с лекота Живко Атанасов и стреля от много добра позиция. Ники Михайлов не помръдна, но за негово щастие топката мина на сантиметри от десния стълб на вратата му. В 40-ата минута Левски беше много близо до гол след светкавична контраатака. Райнов пусна страхотен пас към Робърта, холандецът размина Терзиев и стреля по диагонала от добра позиция, но топката излезе в аут. В 45-ата минута след атака но „орлите“ отляво и последвало центриране по земя, Живко Атанасов не реагира добре в опита си да избие, пращайки топката на крака на Елвис Ману. Нападателят стреля мигновено, но  Ники Михайлов реагира и спаси.

Играта беше малко по-динамична през втората част, но отново на терена нямаше особени футболни достойнства. Иначе и Левски, и Лудогорец запазиха стратегиите си. Първите се бяха затворили добре и дебнеха за контраатаки, а вторите доминираха, но най-вече териториално. В 54-ата минута Митков беше на крачка да вкара в дебюта си за „орлите“ като титуляр. Жоржиньо центрира отдясно, а младият нападател изпревари Алекс Петков и стреля с глава, но топката излезе на сантиметри в аут. Постепенно домакините усилиха натиска и започнаха често да застрашават „синята“ врата. В 66-ата минута Антон Недялков проби отляво и върна към Доминик Янков. Халфът засече към вратата, но Михайлов спаси. Топката стигна до  Сантана, който от отлична позиция стреля високо над вратата. В 73-тата минута топката стигна до Митков след удар на Текпетей и рикошет в крак на защитник. Нападателят стреля по диагонала, а кълбото забърса гредата и излезе в аут. В 79-ата минута Краев пусна отлична  топка към Насиру Мохамед зад гърба на защитата на домакините. Крилото излезе в отлична позиция, но не посмя да стреля, а потърси Робърта. Терзиев сложи край на тази страхотна възможност на Левски, избивайки в аут. Лудогорец удари решително в 84-ата минута, когато Каули вкара с глада за 1:0. Той се възползва от центриране към далечната греда на Текпетей и закъснели действия на Найденов, за да донесе победата на „орлите“ в дербито.

 

ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ 1:0

1:0 Каули Оливейра (84′)

ЛУДОГОРЕЦПламен Илиев, Антон Недялков, Георги Терзиев, Алекс Сантана (78 – Абел Анисе), Елвис Ману (63 – Доминик Янков), Жоржиньо (63 – Бернард Текпетей), Светослав Дяков, Джордан Икоко, Жосуе Са (48 – Оливие Вердон), Димитър Митков, Каули Оливейра

ЛЕВСКИНиколай Михайлов, Алекс Петков, Живко Атанасов, Мартин Райнов, Ивайло Найденов, Здравко Димитров, Матео Стаматов, Найджъл Робърта, Насиру Мохамед (90 – Стивън Петков), Тома Даске, Андриан Краев (89 – Мартин Петков)

Жълти картони: Алекс Сантана, Жосуе Са, Светослав Дяков (Лудогорец); Мартин Райнов, Найджъл Робърта (Левски).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *