“Лудогорец” загуби първия мач с “Динамо”-Загреб, но шансовете остават

Лудогорец игра добре, отправи 15 удара към вратата на Динамо Загреб, но загуби с 1:2 от хърватския гранд – съобщава клубният сайт. Само за 3 минути – от 6-ата до 9-ата „модрите“ взеха своето след попадение на Перич и автогол на Падт, а красив гол на Текпетей запази шансовете на „орлите“ за продължаване напред.

Треньорът на домакините Анте Шимунджа заложи от първата минута на младия Иван Йорданов, който замени наказания Мануел Шоу, докато новото попълнение Якуб Пьотровски записа дебют като титуляр и излезе вместо продадения в Атлетико Паранензе Алекс Сантана.  Кирил Десподов бе оставен на пейката.

Още във 2-ата минута Сисиньо проби отдясно и върна за Пиерос Сотириу, който от добра позиция стреля, но Лауритсен спря отиващата към вратата топка. При последвалия корнер Пьотровски шутира, като топката мина на сантиметри от вратата.

Динамо Загреб поведе в 6-ата минута. Дино Перич откри резултата, след като спечели битката във въздуха с Оливие Вердон и с воле не остави шансове на Серджо Падт. Лудогорец получи втори шамар в 9-ата минута. Любичич проби отляво и центрира по земя, Пад направи нещо нелогично и вкара топката в мрежата си за втори път. В 15-ата минута катастрофата за домакините можеше да стане пълна, след като Йосип Дърмич излезе сам срещу Серджо Падт, но вратарят изби. Швейцарецът обаче бе в засада, която не бе маркирана. Преди това реферът Джунейт Чакър, който е сред най-добрите в Европа, спести червен картон на Перич, който задържа откъсващия се Пиерос Сотириу.

Лудогорец намали в 22-ата минута. Точен бе Бърнард Текпетей. Якуб Пьотровски опита удар, защитник на Динамо изби, но топката се озова на левия крак на Бърнард Текпетей. С изключително силен изстрел той не остави шансове на Доминик Ливакович. След половин час игра Каули можеше да изравни, но от чиста позиция би над вратата с левия крак. В самия край на първата част Рик проби отляво и намери добре Сотириу, но вратарят на гостите се справи.

На почивката лошите новини за Анте Шимунджа продължиха. Контузии получиха Серджо Падт, който бе заменен от хърватина Симон Слуга, както и Каули, на чието място влезе Доминик Янков.
Лудогорец почти се видя изравнил резултата в 47-ата минута. Рик Джонатан стреля силно извън наказателното поле, Доминик Ливакович изби в гредата, като футболистите на домакините дори претендираха, че топката е преминала голлинията, но се оказа, че това не се е случило. В 55-ата минута Рик отново пробва своя мерник, но не бе точен.

След час игра Лудогорец Бърнард Текпетей си изкара жълт картон. Заради него той ще пропусне реванша на „Максимир“.

„Орлите“ пак натиснаха и само в рамките на няколко секунди, като първо Текпетей направи за смях защитник на „модрите“ и подаде за Сотириу, който би, но Ливакович изби. Малко след това след центриране от корнер Пиерос Сотириу стреля с глава, но напречната греда спаси хърватите.

В 83-ата минута Динамо Загреб можеше да сложи точка на спора, но Лука Менало, останал сам срещу Симон Слуга, би над вратата. В последните секунди резервата Игор Тиаго можеше да изравни, но нямаше късмет.

Още снимки вижте ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *