Лаптопи за децата от “къщичките”

В комплексите от центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и за деца и младежи с увреждания днес бяха доставени лаптопи, мултифункционални устройства и рутери. Това бе извършено по проект „Закупуване на техническо оборудване за социалните услуги Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания №1, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания №2, Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания №1 и Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания №2“. Проектът се реализира от Община Разград, неговата стойност е 12 300 лева с ДДС, финансирането е от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика – това съобщават от пресслужбата на местната управа.

Съгласно сключен договор за обществена поръчка са закупени 16 преносими компютъра, 4 мултифункционални устройства и четири рутера. Целта на проекта е оборудването да се използва от учениците в резидентните услуги за дистанционното обучение в училищата.

Потребителите на двата комплекса са общо 56, устройствата не са персонални, ще бъдат инсталирани в компютърни зали в сградите, по-известни като „къщичките“, където ще могат да ги използват всички деца и младежи.

В Комплекса от Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания е оборудвана зала, в която ще бъдат поставени два от закупените лаптопи, едно мултифункционално устройство и рутер. Децата, които са активни в образователния процес в този комплекс са 6, досега са използвали петте налични компютъра.
Комплексът от Центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания включва три сгради, две от които  на един административен адрес, а третата е на друг. В две от сградите са обособени отделни зали за всяка една от социалните услуги, като във всяка зала ще бъдат поставени по пет лаптопа, по едно мултифункционално устройство и по един рутер. В третата къща е оборудвана зала, за която са предвидени четири лаптопа, мултифункционално устройство и рутер.

При доставянето на устройствата заместник-кметът на Община Разград Руска Вътева пожела на потребителите и служителите в центровете здраве и успехи през Новата 2020 г., получи коледни картички, изработени от децата в „къщичките“.

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *