Кубрат с нов зам.-кмет

Нов зам.-кмет встъпи в длъжност в Община Кубрат – съобщават от пресслужбата на лудогорската община.

Това е 45-годишния Мирослав Йорданов, който от 20 януари 2020 г. е поел функциите на овакантения пост от неговия предшественик – Орхан Мехмед, който по настоящем вече е общински съветник.

Новият заместник-кмет е родом от Кубрат, завършил е семестриално образование в Технически университет (ТУ) в град Варна с бакалавърска степен.

Заместник-кметът Йорданов ще поеме ресор териториално селищно устройство, строителство, местни данъци и такси, просвета и култура. Той ще е и председател на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат. Владее английски език. Женен, с три деца.

С този избор заместниците на общинския кмет Алкин Неби отново са двама. Другият зам.-кмет на Община Кубрат, Женифер Пойраз, е с ресор “Бюджет, финанси, ТРЗ, счетоводна дейност, общинска собственост, обществени поръчки и икономически дейности”.

Според местни новият заместник-кмет няма изявени политически пристрастия, не е известен и с експертен потенциал. Съпругата му е нотариус, през последните години е бил предимно ангажиран с отглеждането на тримата им сина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *