Кубратчанин пострада заради забележка към берач на липи, нарушителят – за кратко в ареста

69-годишен мъж от Кубрат пострада след забележка за чупене на клони от липи – съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

Инцидентът е станал около 8.30 часа на 21 юни на улица „Мадара“ в Кубрат. Пререканията между потърпевшия и 52-годишен берач на липов цвят започнали заради безогледното рязане на клони от декоративни липови насаждения на тротоара. Нарушителят се държал нагло и арогантно, отправял псувни и закани, след което блъснал по-възрастния мъж, който паднал по лице на асфалта.

Заради грубото нарушаване на обществения ред е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство. На свое заседание, проведено на 21 юни, Кубратският районен съд е постановил четири денонощия арест за 52-годишния кубратчанин.

От мотивите на решението на съда става ясно, че гражданите, които са направили забележка на нарушителя, са били двама. Ето как е описан инцидентът:

„Скарването на нарушителя с М.Ч.М. е предизвикано от настояването на М. М.Р.Х. да слезе от липово дърво, находящо се в тротоарна площ пред жилищния блок, в който живее М. и да спре да реже големи клони от него. Р. Х. се съпротивявал и не искал да слезе и да преустанови рязането на клони от дървото, защото считал, че има право да бере цъфналия липов цвят от дървото, който продавал, за да се изхранва. Започнал да го псува, обижда и заплашва, слизайки от дървото посегнал да удари М. поради което присъствалия на място Т. ** се опитал да го спре като го хванал за ръцете. Тогава Р. Х. блъснал възрастния Т. ** с ръце, в следствие на което Т. ** паднал по гръб на земята.”.

Пак от съдебното решение става ясно, че безработният берач на липи, който смята, че има право да чупи клони от дърветата по улиците, е санкциониран само за „непристойна проява, изразяваща се в предизвикан скандал и физическа саморазправа”. Явно според органите на реда и на правосъдието проявата „чупене на клони” не е нужно да бъде санкционирана. Няма информация и за наложена санкция от Община Кубрат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *