Красимир Янков към ГЕРБ: Мотивите ни са констатация на една смърт, или епикриза на заболяване, водещо до края на управлението ви

“Корупцията ви е с дълготрайни последствия за България” – заяви народният представител от ПГ на БСП за България Красимир Янков в изказването си  по време на дебатите по вота на недоверие срещу правителството на ГЕРБ на тема „Корупция“. Той призова колегите си депутати да гласуват по съвест, а не по партийна повеля. Ето цялото изказване на Красимир Янков:

“Когато аз и колегите ми в комисията написахме мотивите, екстраполации на които Корнелия Нинова ви прочете, нито за миг не сме се съобразявали с възможната ваша защитна  гледна точка. Ако имахте аргументи, сега хората нямаше да са на улицата. Корупцията нямаше да е причина номер едно за срива на доверието към вашето управление. Затова нашите мотиви са констатация на една смърт или епикриза на заболяването, което води до края на вашето управление. След вас остава да унищожим вируса, който е проникнал в тъканта на държавата. От чекмеджето на нощното шкафче видяхме, че поддържате налична  готовност за бърза евакуация. Вероятно някой, който има принос за съдържанието на това чекмедже, е заснел фотосите, защото рекетът и властта ви са се разпрострели над всичко до задушаващи размери. Тези, над които досега бяхте разперили чадър, стават жертви на нарасналите ви до небивали размери апетити.

ВОТЪТ НА НЕДОВЕРИЕ КЪМ КАБИНЕТА НА ГЕРБ може да не е достатъчно обезпечен с нужния брой депутати, които да приемат борбата срещу корупцията за своя кауза или дълг към обществото, но резонансът от този вот вибрира в цялото общество с оглушителното – ОСТАВКА на Бойко Борисов!

Корупцията ви е с дълготрайни последствия за България. Емблематичният за управлението ви строеж на магистрали въведе и  иновативен корупционен механизъм със заобикаляне на обществените поръчки и контрола върху усвояването на обществен ресурс, чрез пряко възлагане и доразпределяне по усмотрение на подизпълнители на 1,3 милиарда лева. Това е едната страна на монетата. От другата страна е скандалната занемареност на цялата останала пътна инфраструктура. Безкрайните уж ремонти, изгнилите мантинели, дупки по асфалта на магистралите, по които допустимата скорост е невъзможна, а вместо привеждане в годност я ограничавате до 90 километра. Тези ваши пътища убиват. Това е ваша отговорност!

Вече 10 години управлявате и каквото и да се е случило преди това ви е даден достатъчно дълъг мандат да го промените. Вие обаче създадохте перфектните механизми за източване на обществения ресурс. Хората формулираха измамите ви като ремонт на ремонта.

Списъкът с примери е безкраен! Няма да питам Бойко Борисов, кой и защо е виновен бюджетът да е на минус 700 милиона. Той самият осъзна, че размерът на сумата изисква бушон на най-високо ниво. Остава бушонът, въпреки че изгоря да подпомогне светването на едни 67 милиона. Ще  разберем и дали отстраняването от правителството ще върви с индулгенция пред прокуратурата или е сигнал, че лицето е извън чадъра.

Всяко едно управление, още в началото на мандата, планира това, което ще остане след него, като си изпълни програмата. Вие заложихте строеж на магистрали, а оставяте корупция. Тя доведе България до път без изход! Спасителното трасе е вашето пълно отстраняване от власт, за да се премахнат бариерите пред демокрацията, да се замени едноличната власт на Бойко Борисов с нормалното функциониране на институциите!

Призовавам всички колеги да гласуваме по съвест, а не по партийна повеля!

Борбата с корупцията е наша обща отговорност!

Суверенът очаква това от нас!”

Източник: www.novapress.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *