Красимир Янков: Корнелия Нинова блокира партията, като бламира пленума в този важен за страната момент

Корнелия Нинова блокира партията, като бламира пленума в този важен за страната момент. Така легитимният орган в лицето на Националния съвет не може да вземе позиция по действията на БСП в тази обстановка. Това не е въпрос и правомощие еднолично на Нинова. Трябва да се преустановят незабавно правомощията й поради изтеклия й мандат и да се избере временен председател до завършване на процедурите по избор на нов.“

Това каза по БНР народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков. Той добави, че днешният пленум е легитимно свикан, съобразно Устава на БСП и всеки член на Националния съвет е длъжен с присъствието си да осигури наличието на кворум. „Нахално е това, което е декларирала Нинова, че чакала да види дали ще се събере кворум, за да се включи в работата на НС. Тя самата е длъжна да осигури този кворум с присъствието си, а не да спуска писмени указания до членовете на пленума, с цел да го бламира“. Янков добави, че има теми, от които Нинова панически бяга, една от които е финансовото състояние на партията.

Поради това тя и обкръжението й провалили кворума на двете последни заседания на НС. „Предстоят мероприятия на партията и особено тревожно е как ще бъде финансово обезпечени. Декларацията, която Нинова прочете един час преди легитимно свикания пленум показва за пореден път, че тя иска да изземе ролята на колективните органи в БСП и самоволно да взима решения ангажиращи цялата партия“, категоричен бе Янков.

По думите му в момента има тежки разделителни линии в обществото, и то има нужда от алтернатива. „Алтернативата е изказана само на думи от Нинова. Без консолидирането на БСП, партията не може да бъде припозната от обществото и да получи доверие. Много от членовете ни казват, че в това ни състояние не можем да направим нищо по-различно от статуквото“, посочи той. По темата за протестите, Красимир Янков заяви, че множеството от хората искат промяна на модела на управление и сваляне на правителството на ГЕРБ.

Източник: www.novapress.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *