Красимир Янков в Монтана: Нужен е план за подем на БСП и България

„БСП се нуждае от идейно развитие, за да я припознаят хората за своя партия. Тя трябва да започне наистина да защитава техните интереси“. Това каза пред социалистите в Монтана кандидатът за председател на партията Красимир Янков.

Той припомни, че още в началото на годината по негова инициатива беше написана „Платформа за демократичен социализъм“, в която видни представители на лявата интелигенция разписаха пътя на БСП. Янков добави, че е нужен план за подем на БСП и на България. „Хората искат промяна на модела на управление“, категоричен беше той.

Янков коментира и експеримента на ГЕРБ за нова Конституция и свикване на Велико Народно събрание. По думите му, тя не е изчерпана, както я определиха управляващите, а е изчерпателна, но трябва да се спазва. „Въпреки, че се обявихме за алтернатива, председателят на Националния съвет на партията беше изведена от БНТ с полицейски кордон, защото протестиращите срещу управлението на Бойко Борисов викаха и срещу нея „оставка“. Приемат ли ни хората тогава за алтернатива“, попита Красимир Янков социалистите от Монтана.

Кандидатът за председател на БСП се обяви срещу лустрацията в партията. Според него, в началото на управлението си, Нинова е посочила няколко другари за вътрешна опозиция, но сега вече почти целият Национален съвет е обявен за неин враг. Красимир Янков изрази възмущение, че вече над 3 месеца не е свикван пленума на партията, въпреки, че почти два месеца сме свидетели на протести в цялата страна срещу управляващите, а Борисов иска нова Конституция.

Източник: www.novapress.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *