Костадин Костадинов: „Ако искаме да имаме мнозинство в парламента, няма как да минем без представителство от Разградска област”

„Политическата ни цел е да управляваме държавата и да бъдем първа политическа сила, така че задължително на локално ниво в Разградска област поне едни мандат трябва да имаме”. Това заяви днес преди среща със съмишленици лидерът на партия „Възраждане” Костадин Костадинов. По думите му още на предишните избори партията е имала за цел мандат от Разград, по която ще продължи да работи и сега. „Ако искаме да имаме мнозинство в парламента, няма как да минем без представителство от Разградска област. Задължително е на локално ниво да имаме поен един мандат” – категоричен бе Костадинов. Той не пропуска и сантименталния момент при реализацията  на тази цел – фактът, че той е кубратски зет. Според Костадинов проблемите на Лудогорието могат да бъдат решени с ефективно участие в изпълнителната власт. „Една голяма част от проблемите могат да бъдат единствено решени чрез взаимодействие между местната изпълнителна и централната изпълнителна власт, а, за да стане това нещо, „Възраждане” трябва да разполага с всички необходими лостове в правителството, за да може да използва разумно и целесъобразно държавния бюджет, който в момента се харчи според принципа къде кметът е наш, а не къде има реално нужда и къде нещо трябва да се свърши” – обясни още Костадинов.

На пресконференцията преди срещата с избиратели бе представена и листата на „Възраждане” за Разградски регион. Неин водач е Веселин Вешев – 52-годишен, родом от Бяла Слатина, живее във Варна. Завършил селскостопански техникум, занимавал се със спорт и като състезател и като треньор. Многократен републикански шампион по силов трибой и вдигане от лег. Занимавал се е и със селско стопанство няколко години.

Втора в листата е Константина Петрова. Тя е родена в Добрич, магистър „Регионално развитие” в УНСС, работи като финансов мениджър в международна фирма за недвижими имоти.

Трети в листата е Станислав Ангелов – на 32 години, от Разград. Той е с 10 години стаж в сферата на счетоводството и финансите. Работил е в две одиторски фирми в София, от 2016 г. работи в международна компания в Люксембург, като за 6 години от редови счетоводител израства кариерно до старши мениджър и ръководител на екип от 10 души.

Четвърти в листата е Венцислав Георгиев – на 55 години завършил Техникум по електротехника, изучавал туристически мениджмънт в Българо-холандския колеж. От 1990 г. е предприемач в сферата на търговията, производството и услугите.

Водачът на листата, макар и несвързан с региона, показа познания в проблемите на Лудогорието, като в отговор на журналистически въпрос изреди: здравеопазването, водоснабдяването, проблемите в инфраструктурата. Даде за пример като проблемен участък централната улица на лознишкото село Чудомир, на която по думите му има повече дупки, отколкото асфалт.

Костадинов обаче призна, че реалният водач на листата е третият в нея – разградчанинът Станислав Ангелов. По думите му първите двама са на избираеми места и в други региони, а Ангелов бил ангажиран с работата си и нямал възможност активно да участва в кампания. Костадинов сподели, че в Разград „Възраждане” разполага с широка представителна извадка и среда, но голяма част от хората са предимно виртуално ангажирани с партията, тъй като работят в чужбина. Един от потенциалните участници в листата например в момента бил на дълго плаване, тъй като работи на кораб.

„Не делим хората, не търсим леви, десни, търсим хора които просто искат да живеят в България. Дотам сме я докарали, че до голяма степен идеологията се свежда до за или против да съществува българската държава. На тези избори отиваме на практика на референдум за това дали да има или да няма България. Всеки, който иска да живее в българска държава, а не в долнопробна американска колония, унищожавана с темпове по 100 000 души в година може да гласува за „Възраждане” – заяви още Костадинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *