Коронавирусът затвори битаците и пенсионерските клубове, спря кандидат-шофьорските курсове, отмени и политически събития

Няколко институции в Разградско  вече официално обявиха конкретни превантивни мерки срещу разпространението на коронавируса в региона. Част от тях вече пряко се отразяват на ежедневието ни.

В Община Разград например чистачките с маски и ръкавици дезинфекцират през няколко часа коридорите. В Кубрат забраниха така популярния битак, затвориха пенсионерските клубове. Мерките в Исперих са същите, освен това е разпоредено стриктно изпълнение на превантивно-хигиенните мерки за борба с инфекции в приемните за работа с граждани в Общинска администрация – Исперих и в кметствата по населени места.

В Окръжен съд-Разград се преустановява приемния ден на шефа на съда. Променя се достъпът до сградата  – посетителят на входа сам държи документа си за самоличност като го представя от двете страни на проверяващия. На втори и трети етаж в сградата вече са залепени надписи указващи на всеки посетител /адвокат, вещо лице, експерт, преводач, журналист, свидетел, жалбоподател и др./ задължително къде да измие ръцете си със сапун. Дезинфектанти за ръце са поставени на видни места в деловодствата и регистратурата на Окръжен съд. По четири пъти на ден ще се извършва дезинфекция на стълбищата, коридорите и работните помещения. Бравите на сервизните помещения два пъти дневно ще се мият задължително със сапун, а преди започване на работния ден съдебните служители ще почистват телефонните си слушалки с мокри кърпи по възможност с алкохолно съдържание.Окръжен съд – Разград ограничава пътуванията и командировките на магистратите и служителите. Препоръчва се още те да не посещават мероприятия и обекти, където има масово присъствие, а в случай че почувстват симптоми на хрема или кашлица по време на работа, ще могат да посетят личен лекар или специализирана медицинска помощ.

В БЧК до края на месеца спира провеждането на курсове по Първа долекарска помощ за кандидат-шофьори, а доброволците на червенокръстката организация няма да участват в областни и национални мероприятия.

Короновирусът стигна и политиката – отменена бе общинската конференция на БСП-Разград, която трябваше да е в събота. В същия ден ДПС има областна конференция, в сряда стана ясно, че по решение на ЦОБ на ДПС тя също е отменена.

Всъщност първи в държавата дори се срещнаха с мерките срещу Коронавируса от “Лудогорец”, тъй като играха без публика своя мач с “Интер” в Милано Суга отново са сред първите с превантивни мерки и в своята база, а мерките са:

– Затваря се тренировъчния комплекс Спортен център Лудогорец за внъшни лица.
– Отменят се всички планирани масови мероприятия, както и контролни срещи на отборите от ДЮШ.

Ръководството на Клуба издаде специална заповед до всички треньори в Лудогорец и медицинските щабове на различните формации за мерките, които трябва да вземат за опазване здравето на футболистите и служителите на Лудогорец. Мерките са в сила за неопределен срок. Продажбата на фенартикули продължава във всички партньорски обекти на ПФК Лудогорец, както и в онлайн магазина на клуба.

 

 

Loading

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *