„Кориците на „Прас Прес” в Разград, карикатурите ще може да се откупуват

В Разград ще е първото представяне на изложбата „Кориците на „Прас Прес” извън столицата.

Карикатурите на известните като „невъзпитаните карикатуристи“ Христо Комарницки, Чавдар Николов, Чавдар и Алла Николови ще може да видим в четвъртък, 1 юли, от 18,00 ч. в градинката пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров”. На живо ще ни ти представят самият Христо Комарницки, Чавдар и Алла Николови, както и авторът на памфлети Иво Балев.

Въпреки първоначалните трудности с разпространението, сатиричният вестник излиза от повече от четири години. В него се осмива предимно, но не само родната действителност. Най-честите герои са „корпулентните тела на строителите на съвременна България, затова експозицията в Разград е озаглавена от домакините
„Бойко, Шиши и други герои от най-хубавите корици на „Прас Прес”.

Изложбата се организира със съдействието на кандидатите за народни представители за Разградски регион от Коалиция „Демократична България”.

Всички, които искат да се запознаят с талантливите автори с остри пера и четки, са добре дошли на 1 юли от 18,00 ч. на изложбата в градинката пред галерията. Предвидена е и възможност за откупуване на кориците, които са подписани и рамкирани.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *