Контейнерите за стари дрехи се напълниха за няколко дни, ще се изпразват всеки четвъртък

Разградчани проявиха активност при използването на петте контейнера за стари дрехи, поставени в различни райони на града преди седмица – съобщават от пресслужбата на Община Разград..

Съдовете се напълниха за дни, а до и върху тях бяха поставени и още дрехи и обувки, но опаковани в затворени торби, каквито са изискванията за ползване на контейнерите. На този етап контейнерите ще се изпразват от фирма „М-ТЕКС Рециклиране на текстил“ООД – Габрово всеки четвъртък.

Припомняме, че миналата седмица Община Разград постави експериментално – за един месец – контейнери за стари дрехи и обувки на пет места: на паркинга до „Т маркет“ и печатница „Разград Полиграф“, на паркинга на Средношколското общежитие в посока площад „Ларго“; на паркинга до Товарната пиаца в района на 16-етажните блокове; на паркинга до Младежкия дом и до Обръщалото в квартал „Водна централа“.

Върху металните контейнери има ясни и подробни надписи какво може да се изхвърля в тях – стари дрехи, обувки, чанти, пердета и хавлии, те трябва да са поставени в добре затворени торби.  Указано е и как точно се изхвърля торбата с текстилни отпадъци.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *