Конкурси за есе и за рисунка обяви съдът за Деня на Конституцията

Два конкурса, насочени към ученици от различни възрасти, обяви Окръжен съд-Разград. Те се провеждат във връзка с ежегодната инициатива “Ден на отворените врати”, свързана с 16 април – Деня на Конституцията, юристите и съдебните служители.

По-малките ученици – от 1 до 7 клас – ще имат възможност да участват в конкурс за рисунка на тема „Моята представа за съда”. Творбите на малките художници ще се събират през целия месец март, могат да бъдат представени лично или изпратени по пощата на адрес: Разград-7200, пл. „Независимост”№1, Окръжен съд-Разград, стая 217. Няма изискване за използваната техника, може да се рисува с бои, моливи, флумастри, пастели. Рисунките трябва да са върху лист с формат А4. Награди ще има за класираните на първите три места в две възрастови групи: 1-4 клас и 5-7 клас. При спазване на противоепидемичните мерки призьорите в двете възрастови групи ще бъдат поканени на церемония по награждаване, която ще се състои в Деня на отворените врати – 16.04.2021 г. от 14.00 ч. във фоайето на Съдебна палата Разград. При обективна невъзможност церемонията да се проведе, наградите на отличените ученици ще бъдат изпратени по пощата. Най-добрите творби ще бъдат подредени в изложба.

По-големите ученици – 8-12 клас – ще имат възможност да участват в конкурс за есе на тема „Моите граници”. Творбите трябва да са до 3 печатни страници шрифт Times New Roman размер на шрифта 12. Есетата се подават от 9.00 часа на 1.03.2021 г. до 17.00 часа на 31.03.2021 г. по електронна поща: os_razgrad-press@mail.bg. Демонстриране на познания по темата, теза, съответстваща на формулираната тема, оригиналност и творчески подход, недвусмислено изразяване на лична позиция, удачно подбрани аргументи, използване на подходящи езикови средства за постигане на убедителност и въздействие, спазване на езиковите норми – са критериите за оценяване на творбите. Могат на участват млади автори от цялата страна. Награждаването е също на 16 април в Съдебната палата в Разград, но от 11,00 ч.

Пълните регламенти на двата конкурса са публикувани на интернет страницата на Окръжен съд-Разград в секция Пресцентър – Инициативи и събития – ТУК и ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *