„Коледни заигравки за малки и големи“ – концертът подарък на Капанския ансамбъл за празниците

Бурни аплодисменти, много цветя и благопожелания – така публиката в препълнената зала на Общинския културен център прие тази вечер концерта подарък за предстоящите празници на Капанския ансамбъл „Коледни заигравки за малки и големи“. Това съобщават от пресцентъра на културната институция.

Деветдесетминутната програма на артистите от Капанския ансамбъл, ДТА „Лудогорче” и Формация „Лудогорско настроение“ към ансамбъла започна с обичая Коледуване и включваше още много образци от репертоарната съкровищница на съставите – с акцент върху капанския фолклор.

Над 80 деца от втори до осми клас, след двегодишната пандемична обстановка танцуваха със страхотен хъс заедно с големите пред най-близките си в залата. Всички те бяха с нови танцови обувки – подарък за тях от Бисер Бонев, управител на „Бонев“ ЕООД – Разград.

Кошници с цветя за изпълнителите имаше от: кмета на Разград Денчо Бояджиев и председателя на ОбС Стоян Ненчев, Областния управител Драгомир Златев, Съюза на пенсионерите и Танцов клуб „Абритус“.

Спазихме традицията и от сцената поднесохме с нашето изкуство благопожеланията си към почитатели ни за здраве, споделени и светли празници“, каза след концерта директорът на Капанския ансамбъл Светослав Стойчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *