Кой за какво гласува?

По-голямата част от водачите на листите на основните политически сили в Лудогорието вече упражниха правото си на глас. Проследихме и вота на някои от вторите в листите, там, където водачите са повече ангажирани с други региони.

Почти всички се заиграха с номерата на бюлетините си, небрежно вкарвайки ги в реплики относно гласуването си, най-често свързани с продължителността на процедурата пред изборната машина или път с часа на гласуване.

Сред най-ранобудните, а и след най-откровените, бе водачът на листата на ПП”Продължаваме Промяната” Марин Шишев. Точно в 9 часа той бе пред секция 37 в ОУ”Васил Левски” в Разград. След като гласува в отговор на стандартния въпрос „За какво гласувахте?”, сподели че: „Всеки човек трябва да гласува за себе си и за това, в което вярва. Така че гласувах за себе си и за едно нещо, което е единственото постоянно нещо от много години – промяната. Гласувах за България и за всички хора в нея.”.

Водачът на листата на „БСП на България” Добрин Добрев пристигна пред секция №42 в ДГ”Детелина” заедно със съпругата си Таня. Пред секцията нямаше опашка от гласуващи и двамата бързо упражниха правото си на вот, след което Добрин Добрев коментира: „Гласувах за това да продължи тенденцията от последните няколко месеца политиката да е обърната към хората. Хората особено в Разградска област имат много проблеми и имат нужда да бъдат чути от властта и тези проблеми да бъдат разрешени. Гласувах за  едно по-добро бъдеще на нашите родители, на нас и нашите деца, за една социална и сигурна държава.”. Добрев изрази надежда, че наистина хората ще излязат да гласуват, „защото е изключително важно Разградска област, а и в цялата страна, да има висока активност, защото по този начин ние ще можем като граждани да сме упражнили наистина правото си на глас и да можем да сме допринесли за това да има едно по-добро представителство в Народното събрание, а не това да е един пореден служебен избор. Така че аз изключително много разчитам хората да излязат да упражнят правото си на глас и органите на реда също да си свършат своята работа.”.

Вторият в листата на „Демократична България” Огнян Обрешков пристигна пред секция 32 в ОУ”Никола Икономов” заедно със съпругата си Наталия и с председателя на Предизборния щаб на десните Мирослав Грънчаров. Пред тази секция нямаше опашка, но пред съседната – 33-та – имаше струпване на хора. Оказа се, че машината се е повредила и за половин час гласуването е било прекратено, докато дойде техник да отстрани аварията, след което гласуването продължи нормално.

След като участва в гласуването Огнян Обрешков заяви, че: „Гласува за разумния избор, за разумна България, за силна и независима правосъдна система, за бъдещето на децата ни.”. В отговор на същия въпрос Мирослав Грънчаров отговори, че е гласувал: „да живея в една подредена, нормална и правова държава, каквато очакваме България да стане след този изборен ден.”.

Сред ранобудните политици днес бе и вторият в листата на ГЕРБ-СДС Гюнай Хюсмен. Той е гласувал в секция в читалището в Исперих. Във Фейсбук страницата си е споделил: „Гласувах за сигурността и стабилността, за да можем да работим 24 часа в денонощието за развитието и просперитета на Лудогорието и на България! Гласувайте!”.

Също в ранните неделни часове е гласувала и третата в листата на ДПС Хабибе Расим. И тя е съобщила мотивите си във Фейсбук профила си: „Гласувах убедено за 1 секунда в името на сигурността, стабилността и просперитета на България!”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *